Bild
Nästa artikel
Plåtpaus i köptemplet

Plåtpaus i köptemplet

Åk till Nyköping

Pigga Nyköpings Automobilsällskap har gjort vinterförvaringen till en utställning. Lokalen i köpcentret drar mycket folk och fungerar också som mötesplats för medlemmarna.

För fjärde året i rad har Nyköpings Automobilsällskap en ambitiös utställning i en annars tom affärslokal i köpcentret Pål Jungs Hage strax norr om Nyköping. Förra året kom 6 000 besökare och årets utställning har redan setts av 2 500 personer, detta trots att man bara har öppet på lördagar kl. 11-15. För grupper går det dock att öppna utställningen på andra tider.

Temat för årets utställning är medlemmarnas fordon från 1922 till 1969. Men klubben missar inte att berätta om Nyköpings speciella fordonshistoria. Här finns en del av en sådan låda som Standard Vanguard levererades ifrån England till ANA.

Givetvis finns här också flera Saabar. En Saab Quantum Formula S replik kittlar fantasin med sin rörkonstruktion. Dessutom står Årets Klassiker 2014 utställd här, Gunnar ”Barret” Skogs Saab 96 1961. Och vad sägs om en Saab med plastkaross och Hondamotor? Saab 006 är en 900-liknande bil för barn som byggdes av finska Lokari.

Utställningen visar också modellbilar, lådbilar och foton från ANA-historia och fotografier på bensinmackar i Nyköping.

Den 23 april avslutas utställningen med ett traditionsenligt veteransläpp – ett kosläpp fast med bilar. Det som är sporten med veteransläppet är att se vilket fordon som startar först och sist! Pål Jungs Hage ligger ett stenkast från E4, så om du inte hinner dit tidigare är det då du ska vara på plats!

Klicka på bildspelet för att se fler bilder från utställningen.
Taggar: Reportage

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.