Bild
Nästa artikel
Premiärklubb i Norrköping
Premiärklubb i Norrköping
Premiärklubb i Norrköping
Premiärklubb i Norrköping
Premiärklubb i Norrköping
Premiärklubb i Norrköping
Premiärklubb i Norrköping
Premiärklubb i Norrköping
Premiärklubb i Norrköping
Premiärklubb i Norrköping
Premiärklubb i Norrköping
Premiärklubb i Norrköping
Premiärklubb i Norrköping

Premiärklubb i Norrköping

Torgdag.

Okej, det kom inte så många. Det regnade. Men vi som var där hade en trevlig stund i arla morgon.

​I Norrköping startade Frukostklubben sent. Vid sju.  
En kvart innan rådhusets klockringning i söndags  var Tyska torget mitt i denna vackra, coola stad en ödslig plats sånär som en rödgrå torgvagn misstänkt lik Klassikers Saab 95 husbil. Men sedan fyllde det på. Lite grand. Riktigt trångt  blev det väl aldrig. Som fotograf fick man vara lite vaksam på fotovinklarna.

Men 15 bilar kom till Frukostklubben. Regn har den effekten på gamla bilar.
Ändå var det fullt – med historier! De sipprade fram när väl kaffetermosarna aktiverats och bullarna lämnat sina plastpåsar.  Mer eller mindre omvälvande historier var det, alla intressanta på sitt sätt. En krusning i den enes sinne blir till en storm i någons annans. Och tvärt om. Stora skeenden kläs i försiktiga ord och små ting blåses upp till underbara slott. Man nickar igenkännande. Eller tror knappt sina öron.

Två besökare hade köpt bilen av en jobbarkompis. Två hade lagt evigheter i garaget och byggt sig sina personliga superbilar, det tog 19 år för den ena. Den andre hade vunnit första pris i Vallåkra åttitre. Någon hade blivit förälskad på studs och köpt en bil på en parkering, en annan hade efter svår abstinens köpt en likadan som sin förra, fast en halvkombi.

Svensksåld sade någon. Lade till: utan rost!

Och hur tänkte egentligen förste ägaren där i bilhallen? En bil som såg ut som en rymdhjälm och drog 1,7 liter milen!

En man hade lekt med farfars 49:a som barn, suttit på motorhuven och ryckt i vindrutetorkarna. Nu var bilen helrenoverad, med fungerande torkare.
 

  Ytterligare någon föll för en vardaglig vardagsbil i kombiutförande, en sjuttiotalsblå sak som helt plötsligt blivit unik. Någon chansade vilt. Köpte en halvgammal überlyxbil för 25 000 kronor. Ihop med polaren. Det fick bära, tänk, den kostade en miljon som ny!

En köpte en bulig coupé i England, hade precis gjort en snabbrenovering av svärmorsluckan och skohornat grenrören på plats.
Det var Saab, Opel, Volvo, Chevrolet, Ford, BMW, Triumph, Fiat, och Mercedes.
Och det var en massa fantastiska historier och jättetrevliga ägare, på torget Norrköping.
Tack för att ni kom på världens första Frukostklubb i denna coola, vackra stad..

Snart är det dags igen. Ännu en gång i gott samarbete med Norrköpings Veteranbilsklubb, NVBK.
Taggar: Reportage

Kommentarer

#1
Mark B
2015-06-16 13:30

Vilken otur med vädret! I Stockholm hade vi sol på vår frukostträff på Riddarholmen, men Carl verkar sen med att publicera bilder..?

#2
Magnus Lindberg
2015-06-16 19:56

Vadå lite regn spelar väl ingen roll, på med sydvästen bara. Självklart kommer man när det vankas bulle och kaffe på morgonkvisten i sällskap med Claes och andra veteranbilstokar. Kul idé som Klassiker och NVBK fixat! 3 gånger kvar - gissa om det blir fler nästa gång!

#3
Bozze Lundgren
2015-06-17 09:40

Hade varit där om det inte hade kolliderat med Locknevi Car Show.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.