Bild
Nästa artikel
Retro i Malaga

Retro i Malaga

annorlunda mässa

Klassikerläsaren Arne Skog rapporterar från Malaga Retro Auto y Moto – en trivsam mässa i Spanien som anordnas när det är som kallast i Sverige.

Mässan Malaga Retro Auto y Moto gick av stapeln den 26-28 januari. Här fanns bilar som man kanske inte vanligtvis ser i norra Europa, tex en charmig Seat 800 med picknick-packning på taket (Seat 800 är i praktiken en 600 med fyra dörrar).

Till övervägande del var det Seat från 60-70- och 80-talet. Men även en del andra pärlor. På åskådarnas ”finbilsparkering” fanns det triss i Lancia Delta HF Integrale.
 
Inne i stora hallen fastnade jag för en väldigt fin äkta Porsche Carrera RS samt en fenmerca, 220 SE.

I övrigt var skicket något sämre än vad vi brukar vara vana vid. Lätt repigt krom, små bucklor på lister etc. Men entusiasmen var lika god! På marknaden fanns mängder av förgasare, rattar och förvånansvärt lite krims-krams.
 
Avslutar med en anekdot: Min fru Paloma, hennes två systrar och farmor(!) åkte med mamma och pappa på semester i en Renault Dauphine – Madrid – Cadiz, ca 650 km på tvåfiliga vägar ca 1970 (sex personer plus packning för en månad!). Efter ca 200 km skedde en olycka och pappa Juan tvingades tvärnita för att undvika att bli inblandad. Av rekylen, när han kastades tillbaka i sätet, bröts infästningen i förarstolens ryggstöd och lade sig plant mot baksätet. De resterande nästan 50 milen tvingades barnen turas om att hålla upp förarstolens ryggstöd så att färden kunde fortsätta.

PS I Klassiker 1970-tal kan du läsa om Arnes fantastiska Chevrolet Chevelle SS!
 
Taggar: Reportage

Kommentarer

#1
TB
2018-02-12 06:33

Verkar vara en kul mässa!

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.