Bild
Nästa artikel

Så lastar du du din Bedford

modellextra

På avdelningen Modellhyllan i Klassiker 6/2009 är temat kommersiella fordon. En av godbitarna är en Bedford transportbil från Dinky Toys. Med den följer en mycket noggrann instruktion om hur lastningen av den går till. Ta den till dig!

Jag uppskattar i hög grad det allvar på vilket gamla Dinky Toys tog sina kunder. Med Bedford Pallet-Jakta Van följde ett fyrspråkigt instruktionsblad på engelska, franska, tyska och svenska.

BRUKSANVISNING FÃ-R BEDFORD TRANSPORTBIL FÃ-R LASTPALLAR. DINKY SUPERTOY No.930.

1. Vrid veven medsols tills de två rörliga glidgolven inuti vagnen uppnått sitt bakersta läge.

2. Placera någon lämplig last på en av lastpallarna, som medföljer transportbilen och placera lastpallen på det övre glidgolvet (Bemärk att en Coventry Climax Gaffeltruck - Dinky Toy No. 401 - är särskilt användbar härför, då lastpallarna är gjorda för att passa till denna).

3. Vrid veven motsols till dess det lägre glidgolvet är obehindrat att mottaga den andra astade lastpallen.

4. Vrid åter veven motsols och placera den tredje lastpallen på vagnens fasta golv. Urlastningen göres på samma sätt men i omvänd ordning.

Vilket underbart stycke sakprosa! Kan det vara i denna trycksak från december 1959 som substantivet glidgolv första gången används på svenska?
Taggar: Reportage

Kommentarer

#1
Micke T
2009-06-29 22:45

Jag gillar verkligen ert sätt att skriva om leksaksbilar! Det känns inte som reklam som i de andra tidningarna. Fortsätt så!

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.