Bild
Nästa artikel

Se krockprov med Tjorven!

FILM

Inför introduktionen av Tjorven som brevbärarbil fick skåpbilen genomgå ett krocktest. Så här i efterhand undrar vi på Klassiker om det inte varit bättre för brevbärarna att bli bitna av hundar än att krocka med Tjorven.

Kommentarer

#1
Sven
2009-02-28 13:18

Huvva!
Vill ÌNTE ha...

#1
Olle
2009-03-03 12:27

Man kan ju undra vad kontentan av denna krocktest blev?
Jaja, brevbärarna levde väl så farligt i alla fall med vilda hundar & trånande hemmafruar, så att en bakelitkringla i bröstkorgen & rattstång i skrevet inte kunde göra dagen så mycket värre.

#1
Roger
2009-03-23 22:45

Efter två minuters färd på passagerarsidan satt frukostmackan vid adamsäpplet och var på väg uppåt
och rockhörsel med vidhängande tinnitus vid arbetsdagens slut som bonus.
Har aldrig blivit bilsjuk i någon annan bil på närmare sextio år !

#1
S.P. Zethelius
2009-05-09 18:02

Nä, nu är ni elaka! Tjorven är ju en del av Sveriges tekniska kulturarv, och en jättesöt bil med för den delen! Idag finns knappt 20 stycken kvar i registret, och endast ett fåtal av dessa rullar, så vi borde vara rädda om denna Svenska klenod! Jag vet att flera av våra sista Tjorvar exporterats till både Tyskland, Holland och England de senaste åren, där har man förstånd att uppskatta klassiskt Svenskt hantverk. Jag har själv ett par som jag hoppas kunna få i skick inom ett par år. Dom väcker mycket uppmärksamhet och minnen bland 50-60-talisterna, de yngre har aldrig ens sett en sådan bil tidigare! Nåt att tänka på?

/ Tjorvägare S.P.Z.

#1
Christer Nilsson
2009-05-16 15:04

Så skriver en entusiast och jag håller med dig. Jag har själv en Volvo 66DL Kombi som jag vårdar ömt. Den inbillar jag väl mig är lite säkrare än Tjorven men jag ska försöka undvika att ta reda på det. Det har ju hänt ett och annat med bilarna vad det gäller krocksäkerhet under åren...

#1
Niklas Högberg
2009-07-30 10:46

litet svar till S.P. Zethelius bliand annat angående hur många som finns kvar av denna fina bil. det finns mellan mycket fler än 20 kvar i livet. bara här i kristinehamn finns det 9 bilar varav en saknar papper. jag har 3 av dessa bilar i min ägo och ev en 4:e på gång. en av dessa är under renovering.

ps har en fiat 126 -76. en riktigt härlig 70 talare. tjorven folk som läser detta kan kontakta mig via mail på niklas_hberg@hotmail.com vid intresse, har en del reservdelar om ngt är intressant!!

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.