Bild
Nästa artikel
Skoda på show 1960

Skoda på show 1960

mässpecial

Det är Chicago auto show 1960 och i denna montern står någonting få amerikaner sett eller hört talats om, Skoda!

Importbilar var inte så ovanligt alls i femtiotalets USA, och många såg den stora marknaden på andra sidan atlanten som den stora möjligheten att skära guld med täljkniv.  Många mindre bilmärken såg chansen att få fart på sina finanser för att kunna hänga med i utveckligen som gick fort framåt dessa år.  'Export or die' blev parollen.  

Även Skoda sökte lyckan västerut, här visas dom upp på Chicagomässan 1960. Den snygga Felicia cabrioleten strategiskt i förgrunden, och den lite enklare 440 diskret bakom. 
Några återförsäljare nappade på den lilla tjecken, här är det det lokala handlaren i Chicago Martin J Kelly som står för bilarna.  
Willy Witkin i Los Angeles sålde Skoda på västkusten och en agentur i New York fanns också.  Det gick ganska trögt för alla tre och efter en kort period försvann Skoda helt från Amerika för att aldrig komma tillbaka. 

Ett olöst mysterium är dock, vad gör Morganen där? 

 
Skoda på show 1960

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.