Bild
Nästa artikel
Små och Stora Klassiker – ny barnbok!

Små och Stora Klassiker – ny barnbok!

Det ska böjas i tid

Hur lång är en Messerschmitt, vad väger en Corvette och hur lastar du bäst i en Volvo Amazon Herrgårdsvagn? Nu kommer den tredje barnboken från Klassikers Carl Legelius!

Klassikers Carl Legelius har gjort det igen – nu är hans tredje barnbok om klassiska bilar här! I Små och Stora Klassiker berättar han om tolv fantastiska klassiker i olika storlekar – från Messerschmitt till Volvo Titan.

Tidigare har Carl Legelius kommit ut med barnböckerna Paddan, Bubblan och Kojan (2010) samt Kluriga KLassiker (2014).

"Barn har inga nostalgiska känslor inför gamla bilar, de ser dem med nya ögon. Det har jag försökt ta fasta på i mina böcker. Jag vill visa hur speciella klassiska bilar är och hur olika de kan vara." säger Carl.
 

Små och Stora Klassiker – ny barnbok!

Varför ser en Saab 92 ut som den gör, hur gör man med bagaget i en Austin-Healey Sprite och hur kan det rymmas så mycket i en liten Fiat 127? Dessa frågor och många fler får svar i den nya boken.

Bilderna kommer från Klassiker och är tagna av Simon Hamelius och Claes Johansson. Illustrationerna och formen är utförda av Jan Olsson.

 

Små och Stora Klassiker – ny barnbok!

Små och Stora Klassiker är producerad av Berghs Förlag i samarbete med Klassiker och nu kan du köpa den fraktfritt i vår webbshop. Gäller så länge lagret räcker!

Följande tolv klassiker är med:
Messerschmitt KR200
Austin-Healey Healey Sprite
Fiat 127
Porsche 356
Saab 92
Volkswagen 1303 Cabriolet
Volvo Amazon Herrgårdsvagn
Land-Rover 109
Mercedes-Benz 300 SL
Chevrolet Corvette C3
Rolls-Royce Silver Shadow
Volvo Titan L3950

Små och Stora Klassiker – ny barnbok!
Taggar: Reportage

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.