Bild
Nästa artikel
Storhetsvansinne

Storhetsvansinne

Reportage

Beteckningen BIG har fastnat i mångas medvetande och denna sena version av Volkswagen Typ 1 har med åren blivit smått legendomspunnen.

Så, det här är alltså så bra en Volkswagen Typ 1 någonsin blev? Reflexmässigt trampar jag gaspedalen i botten och släpper den sedan innan jag vrider om startnyckeln. Den korrekta proceduren för att engagera automatchoken i en folkvagn. Jag vevar ner rutan någon decimeter innan jag stänger dörren. För det är så man gör i en folkvagn. Om man inte vill ha trumhinnorna intryckta.
 
Volkswagen 1303 S i specialutförandet BIG har följt mig genom mitt liv med folkvagnar som en serie ständigt återberättade anekdoter. Modellen har kommit på tal när jag tankat och när jag parkerat. Det har varit berättelsen om någon rallyförare som fått en ”BIG-motor” monterad och sedan kört väldigt fort. Eller så har det handlat om hur någon lånade en BIG ”och den gick ju som tusan, du skulle sätta i en BIG-motor i din bil”.
 
I Klassiker 8/2016 berättar vi hela historien om en liten specialmodell som fick stort genomslag!
 
Storhetsvansinne
Storhetsvansinne

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.