Bild
Nästa artikel
Systrarnas Suburban

Systrarnas Suburban

transportbehov

De Soto Suburban kan liknas vid det vi idag kallar MPV.

Det var en rejäl förlängd standardmodell med stora dörrar och bagagelucka, som det dessutom gick att lasta genom in til kupén, med fällbara säten. Golvet var planet och oömt klätt i träribbor, takräcke var standard.

Suburban kom i november 1946 och här ser vi en tidig sådan levererad till State university hospitals of Iowa, sjuksystrarna poserar stoltvid nyförvärvet, Suburban var en dyr vagn, De Sotos dyraste modell med en prislapp på 2175 dollar. Runt 7 500 Suburban levererades av 1946-48 års modeller.

Att det här är en tidig modell syns på den vita dekorkanten på fälgen. Fortfarande var ordningen inte återställd efter kriget och vissa material var det fortfarande ont om. Till exempel gick det inte att få vita däcksidor förrän i april 1947, tills dess fick man hålla tillgodo med en vit plastskiva fastklämd i fälgen.
Taggar: Reportage, De Soto

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.