Bild
Nästa artikel
Tuffa tag i Safarirallyt

Tuffa tag i Safarirallyt

Motorsport

Klassiska bilar sätts på hårda prov

Snart är det målgång för det historiska safarirallyt, ett rally där förare, bilar och material sätts på håda prov. Vägarna varierar från usla till sämre. Safarirallyt genom Kenya och Tanzania sägs vara den svåraste och hårdaste rallytävlingen och det finns ingen anledning att betvivla det. Roligt är att många svenskar är med i loppet och det går bra för dom också. Båda legendarerna Björn Waldegård och Stig Blomqvist är på plats, och totalt är det åtta svenska ekipage som dammar runt på den afrikanska savannen. Samtliga kör Porsche 911, och de ingår i ett välgörenhetsprojekt, Race4health, som samlar pengar till medicinsk forskning. Och det går bra för dom också, inför sista sträckorna som körs idag , ligger Stig Blomqvist med kartläsaren Staffan Parmander på andra plats, bara nio sekunder efter ledarbilen, Ian Duncans Ford Capri.


Titta in på de fantastiska bilderna och hur proffsen kör Porsche på riktigt på:

http://www.mcklein-imagedatabase.com/imagedatabase/index.php?index=12&idb_cmd=show_collection&idb_collection_id=8070&idb_page=1

UPPDATERAT.   Stig slutade tvåa efter Ian Duncan, efter en punktering på sista delsträckan.

Taggar: Reportage

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.