Bild
Nästa artikel
Turboraritet såld till fyndpris!

Turboraritet såld till fyndpris!

Reportage

Volvo 240 Turbo har de senaste åren gått för dyra pengar på auktioner i Sverige. Så när en extremt ovanlig så kallad Evolutionbil såldes av anrika Bonhams i USA borde det ha blivit prisrekord.

För första gången har en Volvo 240 sålts av Bonhams på auktionen under det som normalt skulle ha varit Pebble Beach och motorveckan i Monterey i Kalifornien. Auktionsbilen som såldes utan reservationspris var  en 242 Turbo 1983, en av 500 tillverkade för att modellen skulle kunna klassas in i Grupp A-racing. 
 

Turboraritet såld till fyndpris!

Att det är en så kallad Evo-bil syns bland annat på den ljusgrå grillen. Den har gått nästan 29 000 mil och är i ett bra orenoverat skick. 
 

Turboraritet såld till fyndpris!

Bonhams auktion på Monterey är en av de mest prestigfyllda entusiastbilsauktionerna och det vinnande budet på motsvarande 72 600 kr måste ha blivit en besvikelse för säljaren. Det är betydligt mindre än vad en vanlig 240 Turbo säljs för i Sverige!
 

Turboraritet såld till fyndpris!

Läs mer om alla 240 Turbo-versioner i nya VolvoKlassiker, den finns att beställa direkt från Klassikers webshop – se länken ovan!

Taggar: Reportage, Volvo 240

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.