Bild
Nästa artikel
Bricklin SV-1
Bricklin SV-1

Unik sportbil på auktion

Reportage

Malcolm Bricklin drömde om att skapa en sportbil med hög säkerhet. Resultatet blev Bricklin SV-1 och nu ska en av få överlevare säljas i Sverige.

Den 18-19 mars är det dags för årets premiärauktion hos Bilweb Auctions. Bland objekteten finns en nordamerikansk sportbil av det lite mer udda slaget. Bricklin SV-1 var skaparens Malcolm Bricklins vision om en sportbil med högt säkerhetstänk. Förkortningen SV stod just för Safety Vehicle.Den första prototypen byggdes med hjälp av Beach Buggy-skaparen Bruce Meyers och visades upp 1972 och två år senare gick modellen i produktion. Den låga glasfiberkarossen hade drag från både Corvette C3 och Ferrari 365 GT/4 Berlinetta Boxer. Undertill gömde sig en rejäl rörram som tillsammans med minst lika rejäla stötupptagande stötfångare förstärkte modellens höga säkerhetsambitioner. Måsvingedörrar och popustrålkastare kryddade formen ytterligare.Till en början satt en trött spis från AMC men snart tillkom en Ford 351. Bricklin SV-1 blev trots detta ingen succé och tillverkningen lades ner redan 1975 efter att bara 2 854 exemplar tillverkats. Exemplaret på bilderna importerades till Sverige 2007 och har ett bedömt värde på runt en kvartsmiljon. Här finns auktionen att beskåda i sin helhet: www.bilwebauctions.se/bricklin-sv1

Taggar: Reportage, Bricklin

Kommentarer

#3
Gk
2020-02-19 10:47

Tycker den är rätt lik en delorian från sidan främst...

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.