Bild
Nästa artikel
Varsamt använd!

Varsamt använd!

rösta & vinn

Årets Klassiker 2019? Här är kandidat nummer sex: Dodge Senior.

Teknikutvecklingen gick fort under den andra halvan av 1930-talet. Det är kanske nu som en bil blir en bil på ett sätt som 2010-talsmänniskan kan hantera utan vidare instruktioner. Även just 1939 var nyheterna på Dodge många. Framvagnsfjädringen blev individuell och strålkastarna infällda i framskärmarna. 

Den här bilen köptes ny av en fröken Odhmark i Solna. Hon använde den både sparsamt och försiktigt tills den 1965 togs över av Rutger von Essen som då ägde Skoklosters Slott. Dodgen ställdes sedan ut på von Essens bilmuseum tills museet stängde 2007. Då flyttades samlingen till Autoseum i Simrishamn och när det museet skulle gallra i samlingen 2015 lyckades Richard Walter vinna budgivningen i den auktion som hölls. 

Några delar av karossen har lackats om någon gång, men huvudsakligen är Rickards bil helt orörd. Medan den här Dodgen mest ha fått stått still i sitt liv så använder Rickard faktiskt sin bil. Mätarställningen på 5 200 mil ska ökas på!

Varsamt använd!

Rösta på din favorit till Årets Klassiker! Alla som är med och röstar har chans att vinna fantastiska priser! Alla kandidater presenteras i kalendern som medföljer nr 1/2019 och där finns även alla detaljer om tävlingen. Tidningen börjar säljas i butik från den 28 december. 

Senast 11 februari 2019 måste vi ha din röst! Endast en röst per person. Vinnarna presenteras på www.klassiker.nu och i Klassiker nr 3/2019.

Här kan du rösta!

Varsamt använd!
Taggar: Reportage, Dodge

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.