Bild
Nästa artikel
Vid pumpen i Myskje

Vid pumpen i Myskje

Mackar från förr

Inte bara bilar behöver tanka.

Den egendomliga bilden har sin förklaring i att i närheten låg ett flygstråk, och planen kunde i princip bara taxa över vägen för att tanka på Caltexmacken i Söderala, Myskje, i utkanten av Marmaskogen, Gävleborg.
 
Planet är en De Havilland DH80A Puss Moth, en typ som aldrig varit särskilt vanlig här, byggd 1930 och inköpt av Svensk Flygtjänst från Tyskland 1936. Efter drygt ett år i Svensk Flygtjänst vandrade Mothen vidare till en rad privava ägare innan det avregistrerades 1958. Totalt skall tre Puss Moths ha flugit i Sverige, de två andra är skrotade sedan länge, men SE-AFH på bilden har överlevt och är numera under renovering.
Taggar: Reportage

Kommentarer

#1
Lars Göran Liljeberg
2014-03-31 19:42

jag där bredvid är pappa född åkte opel 56 då, där har man tankat mycket bra mack,jag är 57 år,fanns även cafe mitt imot macken bra tid,men macken lever vidare även idag,men ingen service som då,

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.