Bild
Nästa artikel
Volkswagen Hebmüller – blir den Årets Klassiker?

Volkswagen Hebmüller – blir den Årets Klassiker?

Årets Klassiker 2020

Nobelpriset, Oscarsgalan, Årets svensk – bah! Ingen utmärkelse smäller lika högt som Årets Klassiker. Nu är det dags för dig som läser Klassiker att utse vinnaren 2020. Tolv värdiga kandidater ställer upp sig på rad. Alla som är med och röstar är med i utlottningen av fantastiska priser som verktygsvagnar och tio årsprenumerationer! Här är kandidat nummer 9!


Kandidat #9
VW Hebmüller Cab 1949
Ägare: Thomas Landbergsson


Det byggdes över 21 miljoner Volkswagen Typ 1 men bara 696 Hebmüller-cabrioleter. Thomas Landbergsson har Sveriges enda kända exemplar – en bil han hittade som ett objekt i en lada i Belgien. Bilen är nu helrenoverad men arbetet är extremt varsamt gjort för att tidens alla lager inte skulle försvinna. Thomas kör gärna och länge med sin Heb – 25 hästar räcker bra även om resmålet är Tyskland. Läs hela reportaget i Klassiker 7/2019.

SÅ RÖSTAR DU!
Alla kandidater till titeln presenteras i Klassiker 1/2020 och är dessutom med i den fina väggkalender som medföljer tidningen.

Nu är det upp till dig som läsare – vilken av våra tolv kandidater ska bli Årets Klassiker 2020? Alla som är med och röstar har chans på en av tre verktygsvagnar eller en prenumeration på Klassiker! Senast den 12 februari måste vi ha din röst!


1:a pris
Verktygsvagn Heavy Duty XL från  Verktygsboden. Värde 9 500 kr. Extra förstärkt med tio kullagrade lådor och ett skåp med flyttbara hyllor. www.verktygsboden.se/verktygsvagnar/verktygsvagn-heavy-duty-xl


2:a pris
Verktygsvagn med verktyg, 277 delar. Värde 7 450 kr. Vagn med sju lådor där varje verktyg har sin egen tydligt uppmärkta plats. www.verktygsboden.se/verktygsvagnar/verktygsvagn-med-verktyg-277-delar

3:e pris
Verktygsvagn med tumverktyg 143 delar. Värde 8 085 kr. Vagn med sju lådor där fem av dem är fyllda med tumverktyg – alla med en bestämd plats. www.verktygsboden.se/verktygsvagnar/verktygsvagn-med-tumverktyg-143-delar


4-10:e pris
Prenumeration på 10 nummer av Klassiker. Värde 659 kronor. www.klassiker.nu/pren

Du röstar genom att gå in på www.klassiker.nu/aretsklassiker där du fyller i vårt tävlingsformulär. Du kan också posta röstsedeln i tidningen till Klassiker, Årets Klassiker, Box 23 800 10435 Stockholm.

Endast en röst per person är tillåtet – fusk leder till diskvalificering.

Senast den 12 februari 2020 vill vi ha ditt svar.

Vinnarna presenteras här på webben samt i Klassiker 3/2020.

Ev. vinstskatt betalas av vinnaren.

Kommentarer

#1
Hasse B.
2020-02-07 20:57

Hebmûllers Folka är ju så behovsframkallande att jag får lust att handla en halvt övergiven 1200 som står bakom en verkstad och begynna transformationen till en replika, om jag kunde finna ritningarna nånstans... suck, ännu en till drömmarnas garage.

Synd att man bara får välja en av denna parad av värdiga pristagare, men det är väl som i Highlander-filmerna - "There can be only one!":D Som gammal Ford-vän och f d ägare av en fyrdörrars snikare med denna kaross vore det ju ändå ett svek att inte rösta på Granada Ghian, denna en av de mesta och sista "halvamerikanarna". Eller...? ;)

#2
bozze lundgren
2020-02-08 11:29

En sådan stod övergiven på en parkeringsplats på Haga i Norrköping en gång i tiden. Intagen från Tyskland . Resterna gick till skrot bara för några år sedan.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.