Bild
Nästa artikel
Volkswagenlotteriet 1946

Volkswagenlotteriet 1946

Vinnarbil

Ur resterna av det sönderbombade Tyskland kravlade det fram en liten skalbaggsliknade sak som få hade hört talats om utanför Tyskand, der Volkswagen.

Den hade börjat produceras i liten skala innan kriget men var strikt en helt tysk angelägenhet, en bil för folket, företrädelsevis det tyska folket. Efter kriget hamnade resterna av Tyskland och resterna av Volkswagenfabriken i de allierades händer. En hel del av dessa baggar togs till England för att undersökas närmare, och två stycken hittade ända till Australien. Den 22 februari 1946 lottades dom ut bland allmänheten tillsammans med en massa annat nyttigt material som troligen tagits som något slags krigsbyte.  Dessa två bilars vidare öden är okända.

Kommentarer

#1
Bosse
2015-04-03 16:08

Man kan naturligtvis fundera över hur "auction" blev "lotteri", men varför haka upp sig på petitesser, när det finns så många roliga artiklar att kolla på.
Glad påsk!

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.