Bild
Nästa artikel
Volvo och våfflor på Island

Volvo och våfflor på Island

Klubbträff

I Klassiker 9/2018 berättar Per Helgesson om sin fantastiska resa runt Island med sin trogna Volvo 145 1974. Man kan lugnt säga att han blev väl mottagen – den isländska Volvoklubben ordnade en särskild träff i Pers ära!

Jag är den isländska Volvoklubbens enda utländska medlem och de anordnar i Reykjavik en liten träff till min ära! De är mäkta imponerade av att jag har tagit mig hit ända från Sverige i min 145.

Vi träffas i Ólafur Árnasons verkstad där han renoverar Islands äldsta Volvobil. En LV63 lastbil från 1929. Det är en del jobb kvar innan Ólafurs bil är körklar men allt grovjobb är gjort. Nu väntar han på några specialtillverkade delar till motorn.

Min vän Ragnar Reynisson, som är ordförande och grundare av klubben gräddar våfflor med Volvologga.

Cirka 25 medlemmar sluter upp denna blåsiga dag då det stundtals vräker ner snöblandat regn, ändå vågar några komma med gammelbilar. Ett par 240 och en 142 dyker upp på parkeringen.

Läs hela resereportaget i Klassiker 9/2018

20182410075324.jpg?itok=Dku3S7rz
Taggar: Reportage

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.