Bild
Nästa artikel
Volvotätt i Arvika

Volvotätt i Arvika

reportage

Arvika Fordonsmuseum firar att Volvo fyller 90 år med en tema-utställning. Här finns Volvos historia från PV4 till 242GT.

Arvika Fordonsmuseum har ett 100-tal fordon i sin samling. Men man försöker byta de utställda bilarna så ofta som möjligt. Varje sommar har man en särskild tema-utställning och sedan den sjätte juni är det Volvo-bilar som ställs ut. Tidigare år har man bland annat haft ett Saab-tema.
 
Museets intendent Kalle Evrell ville gärna att den äldsta bilen i Volvo-utställningen skulle vara en ÖV4 – Volvos första bil.
– Men vi kunde inte få tag på någon. Några dagar innan utställningen skulle öppna så var vi med i lokaltidningen. Efter att den publicerats så hörde plötsligt en man av sig och frågade om vi ville ställa ut hans PV4 så den ville vi förstås få med även om det blev lite trångt, berättar Kalle Evrell.
  
Volvos första täckta bil är kanske en ännu mer ovanlig syn än ÖV4, så i slutändan blev improvisationen något positivt.

Tema-utställningen består bara av tio bilar, men det är väl valda modeller och fina exemplar som museet har ställt ut.
 
Första oktober byter museet tema-utställning så den som vill se Volvo-utställningen har chansen under hela september.
 
Arvika Fordonsmuseum
Thermiavägen 2, Arvika
Öppet varje dag 11-18

www.arvikafordon.se
 
Taggar: Reportage, Volvo

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.