Bild
Nästa artikel
VW-fynd i egen samling!

VW-fynd i egen samling!

ladufyndet i Kungsängen

Den gömda bilsamlingen som ska säljas har skapat mycket intresse. Arbetet med att dra fram alla objekt inför auktionen den 21 april pågår för fullt. Nu har det upptäckts att en av Volkswagen-bubblorna är betydligt äldre än man tidigare trott. Det är en -51:a!

Bland bilarna som ska säljas på auktionen i april finns fyra stycken Volkswagen Typ 1 i varierande stadier av förfall.

Nu har Bernt Berggren och sonen Thomas dragit fram två av dem stod sämst till i magasinet och kunnat inspektera dem närmare.

– Då upptäckte vi att en Folkan är en -51:a, säger Thomas. Chassinumret stämmer överens med ett registreringspapper som vi tidigare inte trodde hörde till någon bil.

Karossen är modifierad med större bakruta och skärmarna och mycket av inredningen saknas, även instrumentpanelen är utbytt. Kanske är hela karossen utbytt. Men den tidiga årsmodellen gör folkan ändå intressant.

– Den saknar motor och växellåda, säger Bernt. Men vi har hittat ett pedalställ med gaspedalsrulle som borde höra till den.

20180904111836.jpg?itok=4OWnc7uZ

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.