Bild
Nästa artikel
Wide Screen!

Wide Screen!

Barracuda

Det tog 20 år för Hans-Göran att renovera sin Plymouth Barracuda till superskick!

Det kunde vara berättelsen om en hattfabrikörs resa ut i obygden ungefär 1966 – men är egentligen mer en provkörning av en just färdigrenoverad Plymouth Barracuda 1965.

– Du gör ett val, säger Hans-Göran Melander. Antingen skapar du något som bara rullar mellan trailer och utställning, eller så bestämmer du dig för att köra.

Barracudan har tagit lång tid på sig och Hans-Göran har inte haft bråttom. Han är ägare nummer tre på bilen som köptes ny av en hattfabrikör hos Ana-återförsäljaren Thappers Motor i Örebro 1965. Renoveringen inleddes 1997. Skicket var rätt visset, men att det skulle vara riktigt så uselt som det senare visade sig var Hans-Göran inte beredd på. Popnitar och spackel.

Att bilen som rör sig efter de vackra vintervägarna en gång haft ett rosthål stort som en fotboll känns främmande. I Klassiker 2-2018 berättar vi hela historien om Hans-Görans renovering – och om Plymouth Barracuda.

Modellen som presenterades 16 dagar före Ford Mustang, som hade samma målgrupp men nådde aldrig i närheten av samma framgångar.

Läs om Barracudan i Klassiker 2/2018
Wide Screen!
Wide Screen!

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.