Bild
Nästa artikel

Fynd i Filipstad

Auktion

Stor utförsäljning i Filipstad efter en bilsamlare som gått ur tiden. Här kunde klassiska bilar fyndas för några hundralappar!

Nyligen avled en fd. bilmekaniker och storsamlare av äldre fordon, verksam i Filipstad. På uppdrag av allmäna arvsfonden auktionerades stora delar av samlingen ut och entusiaster från hela landet hade lyckats ta sig dit.

Minst 50 bilar och delar till dito från tjugotalet och framåt samt ett par traktorer och lastbilar böt ägare till för det mesta mycket rimliga pengar eller vad sägs om en Rambler Classic stationsvagn för 100:- eller en Messerschmitt för 5000:-?

En röd gangstercittra böt ägare för 700:- och flera rostiga hundkojor gick för några hundringar.

Flertalet av bilarna hade de gamla skyltarna och hade följaktligen stått ganska många år men nu är samlingen skingrad.

Även en Opel Rekord, väldigt lik klassikerbilen Bertil Blå stod överväxt brevid en folkapickis.

Så här kunde det låta när grejerna skulle auktioneras bort:

"Vi börjer auktion med att vi tömmer de här tre boerna (bodarna). Sen ska jag ha kaffepaus på en halvtimma. Efter det säljer vi de här bilarna som står här. Sen står det en Mercedes där han bodde nu på slutet. Det är nere i byn mitt emot simhallen. Den som är intresserad av att köpa den får åka och titta på han å ringa till mej så ropar vi ut han.
- Vilken modell? (från publiken)
- Den heter 220 och den har rak sexa och den har nya framskärmar.
- Vilken årsmodell?
- Vet inte det är nya framskärmar och rak sexa. 200 heter han.
- Är det en bulle eller en kompact.
- Inte fan vet jag. Ni får åka och titta om ni är intresserade. Han var för lång. Det gick inta att lyfta ut han mellan träna och hjula har rosta fast så det gick inte att dra den på asfalten.
- Var är det?
- Nere i byn vid ett förfallet hus mitt emot simhallen. Nu börjar vi.....  (här tar diskussionen slut och auktionen börjar och mercan blir aldrig utropad så vitt jag vet.)


Och så här:
 
-Här har vi en bil till, vad är det för något? En Fiat. Ja ha. Är det någon som vill ha en fiat för hundra kronor? (väntan två sekunder) Nähe, ingen vill ha en Fiat för hundra kronor. Vad är nästa bil? Ja ha en Renault. Är det någon som vill ha ne gammal Renault för hundra kronor? (Väntan en sekund) Ingen? Nej inte jag heller för den delen.

Av Hans Larsson

Typ av träff auktion av veteranbilar

Arrangör ?

Plats Filipstad

Datum 5 oktober

Antal besökare massor

Taggar: Träffreportage

Kommentarer

#1
Kenneth
2008-10-21 21:10

Hej såg era bilder från bilauktionen efter bilsamlaren som arvsfonden arangerade jag undrar vilket datum auktionen var och vad den avlidnesamlaren hette.
MVH Kenneth

#1
STEFAN
2008-10-27 15:14

Hej! Vad kommer att hända med resten av bilarna som inte auktionerades bort? Är dom till salu fortfarande? Vad hände med 20-tals bilen böt den ägare? Jag är intresserad av bilarna som finns kvar och har garage.

MVH Stefan.

#1
Roger
2008-11-08 00:19

Hej verkstadsägaren o samlaren hette Uno Larsson, några bilar är kvar, blir väl skrot, bla en gammal volvo likbil, + annan likbil av okänt märke, en lloyd, blv överkörd av han som köpte gamla caterpillar som stått sjunken sedan 1972, som startade ef renovering av pump, fynd för 3000, gammal GMC lastbil rak 6a 6 wheel drive för 5oo, nu uppdragen var nedsjunken till naven. har några bilder i datorn, stenbocken54@hotmail.com. Auktionist Sven Jacobsson strandkullevägen..

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.