Bild
Nästa artikel

Solig succé!

Italienska Motordagen Skokloster

Ännu fler utställningsbilar och -motorcyklar, ännu större publik och ännu gladare miner - Italienska Motordagen 2009 blev ännu mer lyckad än förra året. Klassiker var där.

- Det var en väldigt fin bil du har, säger träffgeneral Åke Nyberg till mannen med super-Porschen. Men den är inte särskilt italiensk så om du parkerar där långt där nere istället så blir det ännu bättre!

Varje 1 maj sedan någon gång på 1990-talet samlas det röda bilgardet utanför Skokloster slott. Och träffen bara växer.

Ingen vet riktigt säkert men runt 500 utställningsbilar kom i år, varav ungefär 60 procent Alfa Romeo. Lägg därtill hundratals läckra motorcyklar och några mopeder.

Ordningen är imponerande, de olika märkena och bilmodellerna sorteras upp vid insläppet och snart står vagnarna i lagom snörräta rader, sida vid sida i olika kategorier.

Bara italienskt är det sagt, men Citroën SM släpps in eftersom den har en motor från en Maserati. Och när en skönt orange Vaz 1500S dyker upp och parkerar i en egen kategori, nära Ferrari- och Lamborghiniavdelningen, låter träffarrangörerna ägaren Bengt Blad hållas. Det handlar ju trots allt om en licenstillverkad Fiat 124.

Läs mer om träffen i Klassiker 5/2009 - ute i slutet av maj!
Tipspromenaden - svar och vinnare!

Klassiker och Automobil var på plats med tält och flera roliga italienska bilar - bland annat majnumrets omslagsbil Stefan Cederlöfs karamelliga Fiat 124 Spider.

Vi ordnade också en tipspromenad med tio frågor som många tog sig tid att gå. Åtskilliga fick alla rätt och tävlingen avgjordes på utslagsfrågan som gick ut på att gissa hur många tändstift det var i en genomskinlig låda.

Rätt svar var 194 och Jonta Hänninen från Eskilstuna kom närmast med 198 stycken. Jonta vann en Lancia Delta Integrale - i skala 1/43 kan tilläggas - samt en prenumeration.

Ytterligare fyra vann varsin prenumeration, nämligen:

Bengt Degerman, Norrtälje
Kenneth Larsson, Ekerö
Peter Almquist, Vittinge
Peter Olander, Haninge

Alla var inte på plats vid prisutdelningen men de kommer att kontaktas.

Rätt svar i tipspromenaden:
1. Sex personer får färdas i en Fiat Multipla
2. Zagato stod bakom Lancia Fulvian på bilden
3. Giorgetto Giugiaro ritade Alfas Bertonecoupé
4. En liten öppen kaross brukar kallas barchetta på italienska
5. Fiat 128 blev årets bil 1969
6. Den Fiat 2100 vi visade på bild var av Corgi Toys fabrikat.
7. Föregångaren till Ferrari F355 hette 348.
8. Enzo Ferraris son som gav namn till den avbildade bilen hette Dino.
9.  Lamborghini Marzal var rätt svar.
10. Bilen hette Ferrari 250 GT Lusso

Taggar: Träffreportage

Kommentarer

#1
Carro
2009-05-02 16:31

Jättekul träff! Jag kommer tillbaka nästa år!

#1
Åke T
2009-05-02 16:33

Grattis till ett lyckat arrangemang! Kul tipspromenad också, synd att man inte vann. Jag gissade på att det var noll tändstift, jag chansade på att kartongerna var tomma. Men det var tydligen lite för smart...

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.