Bild
Nästa artikel

Vinterrally #15 i Östersund

Tjälasvängen

Lördagen den 21/2-09 körde Jämtlands veteranbilsklubb sitt vinterrally Tjälasvängen för femtonde året i följd.

Dryga sex minusgrader och mer än halvmetern snö lockade 73st startande ekipage som bjöds på en varierande runda med både skrivna frågor och praktiska prov.

Mest uppskattat var givetvis den årliga återkommande sladda runt banan övningen på Lungre motorstadion, men det var inte bara på motorbanan det bjöds på dramatik.

Med meterhöga snövallar var det ibland så svårt att se vart vägen gick så till och med den utskickade bärgningsbilen (en Willys Jeep från -53) Hamnade i diket i höjd med Bringåsen när föraren backade på grund av möte med en häst.

 Bert-Ola Henriksson fick även priset; Jäklats-mest eftersom hans 53 år gamla Volvo Pv både kokade och gjorde två dikesvisiter.

Tjälasvängen lockar även en del långväga bilar, Lars Johan Karlsson från Malåträsk deltog för femte året i rad i en Ford Taunus 20M -66. En resa på drygt 100 mil tur och retur.

Resultat

1. Fredrik Lexelius, Volvo 145 Express -73
2. Lars Johan Karlsson, Ford Taunus 20 M -66
3. Göran Linde, Volvo Amazon -70

Stilfullaste ekipage: Bert-Ola Henriksson med Börje Reinhammar

Taggar: Träffreportage

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.