Bild
Nästa artikel
Bussfest i Båstad

Bussfest i Båstad

Träffar

Helgen den 17-19:e Juli träffas bussiga klubben, Nordiska typ2-klubben, i Båstad och visar upp sina fina folkabussar.

I år lanserar den sjätte generationen av Volkswagens Typ 2 eller folkabussen som vi ofta kallar den här i Sverige. Den första lanserades redan 1950 som ett yrkesfordon och började snart användas av mjölkbud, snickare och mekaniker. Flera olika varianter byggdes, allt från enkla skåpbilar och pick-up´s till personbilar med upp till 27 fönster! Modellen var den andra som Volkswagen byggde efter “bubblan” (Typ 1). Många har fina minnen från barndomen när folkabussen tjänstgjorde som yrkes- eller semesterfordon och intresset för bussen är uppåtgående.

Nordiska Typ2-klubben, som startade 2001, arrangerar nordens största träff till folkabussens ära varje sommar. Denna gång är vi i Båstad och räknar med ca 500 entusiaster och 200 bussar som är upp till 65 år gamla. Vi är bussiga, visar gärna upp våra åk och berättar om dem. Välkomna till Båstad camping den 17-19 juli för att uppleva Bussfest 2015!

För frågor om Bussfest 2015 kontakta
Lasse Wickman
Tfn. +46 (0)722450400
E-post. lassetasse@hotmail.com
www.nt2k.org
Taggar: Träffar

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.