Bild
Nästa artikel
Fredrik Nyblad snackar polisbilar

Fredrik Nyblad snackar polisbilar

Träffar

På Volvoträffen VROM i augusti kommer Klassikers Fredrik Nyblad att föreläsa om polisbilar, men inte vilka polisbilar som helst utan de från Volvo!

Sveriges största Volvoträff VROM hålls i år den 16-18 augusti. Efter den så kallad VROM-rundan på lördagen så kommer Klassikers Fredrik Nyblad att hålla en föreläsning om polisbilar. Man kan också utrycka det som att han är underhållning till kaffet eftersom föreläsningen är efter en enklare middag på restaurang Dockside invid Volvo Museum. 
 

I Klassiker nr 6/2014 hårdresearchade Fredrik Nyblad och Stefan Wulff livet som polis på 1970-talet.
I Klassiker nr 6/2014 hårdresearchade Fredrik Nyblad och Stefan Wulff livet som polis på 1970-talet.

– Det är egentligen märkligt hur stort intresset för polisbilar är. Det är bilarna som alla vill köra men som ingen vill hamna i, säger Fredrik Nyblad. 

Ifjol kom Fredrik Nyblads bok ”Volvos polisbilar – Från PV652 till V90” i den finns 37 olika Volvomodeller från 17 olika länder med. 

Fredrik Nyblad snackar polisbilar

– Min föreläsning utgår från alla de bilder jag samlade ihop till boken. Det är så roligt att se olika konstiga detaljer på polisbilarna men också hur olika bilarna sett ut i olika länder. Som de Saudiska Volvo 240-polisbilarna som hade en stor pil på motorhuven och därför skulle de alltid parkeras i riktning mot Mecka, säger Fredrik Nyblad

Föreläsningen hålls cirka klockan 19:30 lördagen den 17 augusti på restaurang Dockside i Arendalsområdet i Göteborg. Själva föreläsningen är gratis, men den sker efter den gemensamma VROM-middagen. Ingen föranmälan krävs. 

Taggar: Träffar, Volvo

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.