Bild
Nästa artikel
Boksläpp i Olofsfors

Boksläpp i Olofsfors

Klassikers träffar

Snart är det dags för Motorträffen i Olofsfors. Vi är på plats lördagen den 15 juni och Klassikers Fredrik Nyblad står för en särskild programpunkt i år. Det blir boksläpp för hans ”Volvos taxibilar – Från droska till Uber”.

Träffen öppnar officiellt klockan tio på förmiddagen och vid 11:30 kommer Klassikers Fredrik Nyblad att presentera sin nya bok. Ett par klassiska taxibilar kommer då att finnas på plats och Fredrik Nyblad kommer att berätta om vad som gör de bilarna speciella. 
 

Boksläpp i Olofsfors

”Volvos taxibilar – Från droska till Uber” berättar om hur taxin utvecklats i Sverige från hästdroskor till dagens avreglerade taximarknad. Huvudsakligen handlar boken om Volvos taxibilar. Från de första Trafikvagnarna och Volvosuggan till 245 Transfer och sexdörrars 740 och dagens projekt med självkörande Uberbilar. 
 

Boksläpp i Olofsfors

Motorträffen i Olofsfors hålls lördagen den 15 juni och pågår klockan 10-15. Förutom bilutställningen finns ett loppisområde. Man kan också gå sommarens kanske svåraste tipsrunda. Guidade turer hålls kring bruket med anor från 1762. Mat och dryck finns att köpa och picknickytorna är obegränsade. Olofsfors bruk ligger i Nordmalings kommun mellan Umeå och Örnsköldsvik. Det är fri entré.
 

Boksläpp i Olofsfors

Kommentarer

#1
Marklund
2019-06-08 19:02

För de som kanske undrar så ligger Olofsfors ungefär mittemellan Umeå och Örnsköldsvik. Där bor ungefär 80 personer. Den gamla bruksmiljön är välbevarad och av riksintresse.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.