Bild
Nästa artikel
Mulle Meck på Wenngarn!

Mulle Meck på Wenngarn!

Klassikers träffar

Mulle Meck tjuvstartar sitt 25-årsfirande på Wenngarn! Möt författaren George Johansson och köp signerade böcker till specialpris!

Barnboksfiguren Mulle Meck fyller 25 år 2018. År 1993 byggde Mulle Meck sin första farkost. En bil. En fin gul bil.

Upphovsmännen – författaren George ”Jojje” Johansson och illustratören Jens ”Jenken” Ahlbom – lovar ett jubileumsår fyllt av överraskningar och aktiviteter.

Nya molijoxer på Mulle Mecks egen hemsida, ny bok hösten 2018 och publika framträdanden.

Firandet tjuvstartar på Klassikers Wenngarnträff 2017, den 17:e september.

Mulle Meck håller öppet hus (läs tält). Du kan träffa författaren, köpa signerade Mulle Meck-böcker till Klassiker/Wenngarnpriser och får en tjuvtitt på ett av Mulles mest spännande jubileumserbjudanden; ett av hans bästa byggen, nedskalat till behändigt barnformat. En liten serie kommer att byggas och intresseanmälningar kan lämnas direkt till Mulle Meck, via författaren själv.

– Jag har ibland fått äran att skriva om bilar och bilfolk i Klassiker, och tycker att Wenngarnsevenemanget blir en molijoxig generalrepetition för Mulles 25-årsjubilem., säger George Johansson. Att träffa Mulle Meckläsare – unga och äldre är en inspirerande förmån.

– Jens och jag kommer med en ny bok om Mulle Meck och Buffa nästa år, fortsätter George. Vi lägger just sista handen (händerna) vid den. Att möta publik i levande livet kan ge den avgörande kryddan till den nya berättelsen, som på det sättet kan få en extra bonusmojäng eller molijox.

Som Mulle Meck själv brukar säga: ”Problem är bara möjlig heter i arbetskläder” , och också ofta: ”Världen vore bra fattig om ingen vågade riskera att misslyckas”.

Jojje tillägger:

– I den mån nu Mulle Meck kan vara ett problem? Han har varit min och Jenkens bästa och mest konstruktiva kompis i 25 bast, snart. Rulla ut och rulla vidare!

 


 
 
Basfakta Mulle Meck:

Det har givits ut, med nästa års Mulle Meckbok, vars titel fortfarande är hemlig, närmare 40 böcker om Mulle Meck. 
De flesta finns i bokhandel eller på bibliotek.
Mulle Meck är bland annat översatt till de nordiska språken, engelska, tyska, persiska, ryska, kinesiska.
Premiärboken om Mulle Meck, ”Mulle Meck bygger en bil”, kom i sin första upplaga 1993. Den satte tonläget för den uppfinningsrike levnadskonstnären och hans hund Buffa och deras händelserika liv i hembyn Djupforsen. ”Förstaboken” har nyligen trycks i ny, stor lågprisupplaga av Läsrörelsens förlag ”En bok för alla”.
Vill du veta mer om Mulle Meck gå till:
www.mullemeck.se
www.georgejohansson.se
www.ahlbom.com

Kommentarer

#1
Mulle Meck
2017-09-01 14:25

En ära att få vara med. Ska bli kul!

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.