Bild
Nästa artikel
Färgstark morgonpremiär

Färgstark morgonpremiär

Frukostklubben

Klockan sex på lördagsmorgonen strömmade det in bilar till Skeppsholmen i Stockholm. Den 22 april var dags för årets första Frukostklubb. En ovanligt färgstark tillställning.

Färgpaletter över bilkulörer existerar för det mesta bara i bilbroschyrer. Men den som kom till årets första Frukostklubb fick sig se två färgpaletter från två olika svenska biltillverkare. Inte mindre än fem Volvo Amazon kom samtidigt till träffen och kunde då ställa upp sig bredvid varandra. Med lite arbete lyckades vi få till en motsvarande palett för Saab 900 Cabriolet med åtminstone fyra kulörer – inklusive Klassikers Talladegaröda bil.

Poängen med att samlas en lördagsmorgon klockan sex är nog tydligast för den som normalt trängs i trafiken i en storstad. Men årets första Frukostklubb lockade också mer långväga besökare från bland annat Karlskoga, Uppsala och Sandviken. Solen var extra generös mot bilarnas lackering den här morgonen, även om temperaturen inte var överdrivet hög.

Efter två intensiva morgontimmar hade vi räknat in 73 bilar, två motorcyklar och en moped. Nästa Frukostklubb som arrangeras av Automobilhistoriska Klubben och Klassiker sker den 20 maj, då är platsen Blockhusudden på Djurgården i Stockholm.
 
Taggar: Träffreportage

Kommentarer

#1
Ludvig Hellström
2017-04-23 21:02

Jag har en VW JETTA årsmodell 1986 i blå metallic. Som endast gått drygt 8000 mil.

#2
Öystein Ryningen
2017-04-24 11:11

Och som tål så mycket av dagens ljus att den väl kan visast upp på en sådan träff?

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.