Bild
Nästa artikel
Nürburgring Oldtimer GP 2014

Nürburgring Oldtimer GP 2014

Träffreportage

Under tre intensiva dygn fylls Nürburgring av exotiska sportbilar – och de körs hårt. Välkommen till Oldtimer Grand Prix! Olle Nilsson är din guide till detta fantastiska spektakel.

Det 42:a Oldtimer GP på Nürburgring var om möjligt ännu mera Porschetätt än vanligt. Det märktes framför allt på klubbparkeringen inne på GP-slingan, här brukar annars Ferrari och dess italienska kusiner trängas om utrymmet, men i år var det tyskt för nästan hela euron. En av anledningarna var att Porsche 911 firade 40 år som turbomodell och sammanlagt var där närmare 500 fordon av olika Porschemodeller.
Helgen inleddes på fredagen med ett fyratimmars långlopp på gamla Nordslingan, här startade 54 bilar i två klasser och när regnet hade gjort sitt så bra att sista halvan av loppet blev rödflaggat återstod 45 bilar. Vinnare blev Marcus von Oeynhausen och Frank Stippler.
Lördagen och söndagen tilldrar sig inne på Nürburgrings GP-slinga, här körs lopp från morgon till kväll i elva olika klasser samt några uppvisningsåk. Det är lätt att förstå att många återkommer hit år efter år.

Text & foto: Olle Nilsson

Taggar: Träffreportage

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.