Bild
Nästa artikel

Gistad Idrottsplats fylld av Saabar

TRÄFF

Om det inte är världens största SAABmarknad så är det i alla fall Sveriges största och äldsta renodlade dito.
Här hittar man allt till alla Saabs modeller, allt från minsta lilla skruv till hela bilar, gammalt och rostigt eller nytt i originalförpackning, till gammal Saab 92 eller ny Saab 9-3/9-5.
Kort sagt här har man chansen att hitta det man "alltid" letat efter till sin Saab.

Den som är ute efter hemkokta karameller, t-shirtsstånd i massor , den hemvirkade duken eller en gammal malmljusstake har kommit fel, alla saker har relation till Saab.

Det är förmodligen därför det kommer besökare (köpare och säljare) från hela Sverige, Norge, Finland, Danmark, Tyskland och Holland.

- Det är nu tradition att boka in första helgen i September, säger Sibylla Gustafsson, ordförande i Ã-stgöta SAABklubb. Vi dyker upp på lördag eftermiddag och iordningställer inför marknaden.

- Funktionärer ? Jo, det går åt. Vi har drygt 40 funktionärer som jobbar för att marknaden skall fungera. Vi har god hjälp av Marie i fiket som ser till att det finns kaffe och mackor och lite enklare mat.

- På lördagseftermiddagen och långt inpå lördagsnatten dyker det upp säljare och köpare .

- Vi övernattar i Saabohusvagnar, Toppola/toppsnäckor eller tält. Det råder en gemytlig tillvaro runt grillen som tänds när mörkret faller på.

Varje marknad har ett tema, i år var temabilen Saab 900 old generation, (dvs den gamla 900-karossen).

Som vanligt var rinken välfylld av ett 50tal säljare och vi uppskattar att vi haft 1500-2000 besökare i år.
 

Av Sibylla Gustafsson

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.