Bild
Nästa artikel

Volvo vid norra polcirkeln

WOMAC 2008

Volvo Owners meeting at the Arctic Circle.Tredje året gillt för denna vinterträff i norra Sverige för Volvobilar, som detta år var  förlagt till trakterna av Arvidsjaur, mellan 7 och 10 februari. Närmare 30 fordon deltog och merparten var äldre modeller.

Träffen har en internationell karaktär och deltagarna kom från Tyskland, Holland, Schweiz, Luxemburg och Sverige. Vi bodde 3 nätter på Hotell Laponia i Arvidsjaur och programmet var fulltecknat hela tiden.
På torsdagen startade vi med studiebesök på Volvos hyttfabrik i Umeå, och efteråt gemensam färd via Ostens hus i Burträsk mot Arvidsjaur. Fredagen var vigd åt att med hjälp av roadbook hitta vägen mot polcirkeln, där vi grillade utomhus och kunde äta i små timmerkojor mitt i vildmarken. Dagens 45-milatripp avslutades i Arvidsjaur på kvällen. På lördagen körde vi i samlad trupp mot Auktsjaur där man hade plogat upp banor på en frusen sjö. Efter lunch här körde vi vidare mot Jokkmokk och besökte vintermarknaden. På kvällen återvände vi de 16 milen till Arvidsjaur.
Söndagen inleddes med frukost och avslutning av denna mycket roliga och trevliga träff och vi kunde återvända hemåt i min Volvo 145a. Vi summerade 350 mil på 6 dagar, och då var vi ändå bland de som hade kortast resväg!

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.