Bild
Nästa artikel

En påkostad premiär 1989

Video

Så här storslagna bilpresentationer ser man sällan idag, men när Citroën XM visades upp för världen den 23 maj 1989 så slog man på stort.

Kommentarer

#1
Lafayette
2015-02-25 20:51

Minns det här väl, eftersom jag var där. Inbjuden som representant för AB Klippans Finpappersbruk, som levererade papper för instruktionsböckerna för första årsmodellen. Tillställningen som var 100% franskspråkig var inte så värst kul för mig......som inte talar franska. Vår lokala representant försökte översätta till engelska, men var " lost in translation" så de fina språkliga nyanserna fick jag inte del av.
Men efter presentationen, fick vi Champagne I överflöd, och min förståelse för franska språket ökade i takt med konsumtionen.
AB Klippans Finpappersbruks franske säljare , körde mig senare till hotellet (Rivoli) i en Renault 21 turbo.....snabb sak , den där......och han körde alldeles för fort för min smak.
Fint värre, och en fantastisk upplevelse trots att min franska var och är usel.
Lafayette

#2
Gäst
2015-02-25 20:56

Köpte en ny XM 1990. Jag hade stora förväntningar på den bilen men tyvärr var den inte speciellt kul. Efter 10 år med ett antal Citroener blev den min sista. Den hade inget citroenskt och den kändes bara som en gammal kantig låda trots den var fabriksny. På en kreativitetsskala klassar jag den som en Taunus. Det var nog fler som gjorde det samma för modellen sålde dåligt.

#3
T Lindqvist
2015-11-28 14:10

Det blev tyvärr inget köp. Skulle fortfarande vilja ha en, gärna med "extra allt" (som hobby bil då) men det får bli en lite senare fråga. Tycker det är en fin bil med spännande teknik. Kombin är inte lika snygg dock.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.