Bild
Nästa artikel

Film: Folkabuss räddad ur skogen

Video

Gamla folkabussar som hittas på avlägsna platser och som sedan dras fram under stora åthävor börjar nästan bli vardag. Här är ett gäng som tar projektet ett steg längre. Skogsvraket ska köras för egen maskin ur skogen där den stått i över 40 år!

Kommentarer

#1
Hans H
2016-10-20 13:14

Wow ! :-)

#2
Leif B
2016-10-20 20:25

Som Patriks snabbverkstad. Fast på riktigt. Påminner också om en gammal Gunnar Friberg-krönika. Fast då var det en båt, och ett sällskap med herrar och damer som kombinerade räddningen med picnic.
Möjligen var alla detaljer inte helt sanna.

#3
Janne
2016-10-20 22:10

Ja alltså om det hade varit helt på riktigt hade det varit rätt cool… Visst, häftigt skogsfynd som stått där rätt länge. fint foto. Men alltså köra i väg för egen maskin på riktigt?

Jaha, så ring en vän och beställ bara;

-"Salut. C'est moi. J'ai besoin de.. "
Åh förlåt, alltså
-" Ja hej igen. De e jag. Jag behöver lite hjälp som vanligt med ett skogsfynd som skall köras iväg… Kan ni fixa en drös delar och förresten så behövs en fungerande motor, ny bensintank mm till höga skogen. Jag tänkte att vi sätter dit det som vanligt, kopplar upp och gasar i väg. Söndag funkar ok eller hur?"

Ok, men är då inte det mesta borta av utmaningen att få liv i skrotet på riktigt? Visst, var det tomt bakom motorluckan (var det
så?), så måste det dit fungerande prylar utifrån om man ska ta en liten tur…. Har man de resurserna så kan väl massor av skogsfynd köras i väg 'för egen maskin', men det är ju inte 'för egen maskin' eller hur. Snarare 'för lånad maskin'. tycker jag i alla fall. Kul inslag men det blev lite plug-and-play eller vad tycker ni?

#4
Andreas Uddling
2016-10-20 23:27

.......å så såldes den för 350 000:-.............................?

#5
Farbror Svensson
2016-10-22 08:29

Visst krävdes säkert bra kontakter, pengar och många duktiga kompisar. Men Janne håll med om att det är ett häftigt tilltag som sätter igång fantasin! Och jag har svårt att se att det skulle gå att göra med så många andra bilmodeller.

#6
Mattias A
2016-10-22 22:11

Passat är den nya bilmodell med flest rostangrepp efter ett år enligt blandannat en svensk undersökning. Även gamla Volksvagen ser ut att kunna rosta...

#7
Roland Caftemo
2016-10-23 10:56

Rädda folkabussen, vilken underbar film, vilka entusiaster. Man blir lycklig av att se den. Ungefär som när Ramsele husbil nr 1 räddades av er. Också ett härligt projekt :-)

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.