Bild
Nästa artikel

Film om hemlig bilsamling

VIDEO

Snacka om barn find! Klassiker har nu fått besöka den hemliga lada i mellansverige där en stor samling klassiska bilar och motorcyklar samlats ihop. En samling som i sommar ska spridas då allt ska auktioneras bort.

Den som tror att varenda kvadratmeter lada i Sverige är genomsökt i jakt på det stora fyndet får nog tänka om. Ännu finns många barn finds att göra!

Någonstans i mellansverige fanns en samlare som släppte in ytterst få personer till sina domäner men nu har han fallit ifrån och hans samling ska skingras.

I samlingen finns omkring 25 bilar, spannet är från 1920-talsbilar som en Cadillac Town Sedan 1928 fram till Volvo PV 444, Saab 92, Ford Taunus, Tatra 600, DKW och BMW Isetta.

Här finns också ett 25-tal motorcyklar, det är bland annat Indians och Harleys med eller utan sidovagn.

Auktionsförrättarna har ännu ingen komplett lista på objekt. Man vill inte heller berätta namnet på den som ägde samlingen eller exakt var den finns.

Auktionsdatumet är satt till den 13 juni. Håll utkik på www.auktionswebben.nu och här på Klassikers hemsida.

Taggar: Video, Reportage

Kommentarer

#1
Johan DAHL
2010-04-22 01:36

WOW!!!

Vilken samling, den skulle man ha.
Skulle man välja en skulle det bli
92:an med rätt front.
92:an med 93-front verkar mysko,
ta reda på historian om den.

/Johan DAHL, 13 (SAAB-fanatiker)

#1
Peter andersen
2010-04-22 08:39

hej klassiker,jeg henvender min vdr.en annonc der var i jeres magasin for en tid sinden med en gl,vw,der vistnok sakal være Sveriges ældste.Min historig gælder samme,menn den her er en duett fra 1954,og ifg,svenska pv-klubben der jeg er medlem,findes der kun 2 kvar ad denne type.For at gøre historien kort,har jeg igennem 1 år gjort denne bil i kørebar stand,og er i intersseret i nogen fotos af denne meget unike bil er i meget velkommen till at kontakte mig,har meget at fortælle samt vise mange billeder.Mvh dansken

#1
Mark
2010-04-29 12:29

Om man dör ifrån en sådan samling, vad kan himlen då erbjuda som är bättre? Samlaren vandrar nog osalig omkring i ladan ännu ska ni se.

#1
Mikael Engelin
2010-05-16 00:13

Ojojoj...ska bli riktigt spännande att se var någonstans auktionen är :) man bara måste ju åka och kika...kanske lägga ett skambud i "rea-avdelningen" mycket fint överallt, ska bli riktigt kul och se vad de går för, hoppas på bra väder! :)

#2
Niklas Ericsson
2013-10-08 20:28

skulle vara kul att veta var samlingen fanns nu ca 3 år senare

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.