Nästa artikel
Alfa Romeo 1750 Berlina ”GTAm”: Blir den Årets Klassiker?
Årets Klassiker

Alfa Romeo 1750 Berlina ”GTAm”: Blir den Årets Klassiker?

Publicerad 2024-01-17 06:30
Det är dags att rösta fram Årets Klassiker. Kandidat nummer fem är en Alfa Romeo 1750 Berlina ”GTAm” 1970.

Att renovera en bil kan också vara att lyfta sig själv och sina kunskaper till nya nivåer. Alfa-entusiasten Fredrik Assarsson ville utmana sin förmåga som plåtslagare. Alfa Romeo byggde aldrig någon breddad tävlingsversion av stora 1750 Berlina, men i Sydafrika fanns en privatförare som tävlade med just en sådan bil. Fredrik skaffade den rostigaste Berlina han kunde hitta och satte i gång. När bilen var nästan klar kom smällen! En dikeskörning skadade bakpartiet och Fredrik fick börja om med karosseriarbetet. Sex veckor senare var han i hamn – igen!

Juryns motivering: En Alfa som känns helt naturlig trots att den aldrig fanns, skapad med målinriktad yrkesstolthet och stor känsla för detaljer.

Läs hela reportaget här.

Ägare: Fredrik Assarsson

 

Nu är det upp till dig som läsare – vilken av våra tio kandidater ska bli Årets Klassiker 2023? Alla som röstar har chans att vinna priser för totalt över 30 000 kronor från Verktygsboden!

Rösta här!

1:a pris PELA Verktygsvagn med 13 lådor och topplåda
Stabil verktygsvagn med avlyftbar topplåda med gasfjädrad lucka. Lådorna är kullagrade och klarar 33 kilos belastning. Värde 9 995 kronor.

2:a pris PELA Mekaniska hjuldollies med stativ
Fyra hjuldollies som klarar 680 kg styck. Aluminiumrullar som behåller formen och roterar mot däcket. Med mekanisk spärr. Värde 6 995 kronor.

3:e pris PELA Hexagon LED-takbelysning 
Ger ett dramatiskt ljus till ditt garage, framhäver linjer och konturer. Bra vid t ex polering. På bilden monterad på egenbyggd träram. Värde 5 995 kr. 

4-10:e pris PELA Starthjälp med multifunktion 
Multifunktions-starthjälp för bil och andra fordon som hjälper till att starta motorn när den strejkar p.g.a. för låg spänning i batteriet. Värde 1 295 kronor. 

Senast den 5 februari 2024 vill vi ha ditt svar.
Vinnarna presenteras på www.klassiker.nu samt i Klassiker 3/2024.
Ev. vinstskatt betalas av vinnaren.

Rösta här!

Ämnen i artikeln

Missa inget från Klassiker

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.