Nästa artikel
Mazda MX-5: Blir den Årets Klassiker?
Årets Klassiker

Mazda MX-5: Blir den Årets Klassiker?

Publicerad 2024-01-21 06:30
Det är dags att rösta fram Årets Klassiker. Kandidat nummer nio är en Mazda MX-5 1990.

Miata var en omedelbar succé vid lanseringen 1989. Ändå var det inte självklart att den skulle importeras till Sverige, men även här gick en liten, lätt öppen sportbil hem. Nu har den första generationen MX-5 blivit en eftersökt klassiker. Calle Berntsson är andre ägare till en av de allra första bilarna som kom hit och mätaren står på bara 
1 800 mil. Den har kvar den främre registreringsskyltshållaren som många ägare plockade bort liksom den speciella dekalen i fronten som de svensksålda -90:orna fick. Däcken är fortfarande de Bridgestone Potenza som Mazdan levererades med. Det här exemplaret har inte åldrats och det har inte modellens körglada egenskaper heller.

Juryns motivering: Ett helt orört exemplar som har kvar alla de speciella detaljer som de första Mazda MX-5 som kom till Sverige hade.

Läs hela reportaget här.

Ägare: Calle Berntsson

Nu är det upp till dig som läsare – vilken av våra tio kandidater ska bli Årets Klassiker 2023? Alla som röstar har chans att vinna priser för totalt över 30 000 kronor från Verktygsboden!

Rösta här!

1:a pris PELA Verktygsvagn med 13 lådor och topplåda
Stabil verktygsvagn med avlyftbar topplåda med gasfjädrad lucka. Lådorna är kullagrade och klarar 33 kilos belastning. Värde 9 995 kronor.

2:a pris PELA Mekaniska hjuldollies med stativ
Fyra hjuldollies som klarar 680 kg styck. Aluminiumrullar som behåller formen och roterar mot däcket. Med mekanisk spärr. Värde 6 995 kronor.

3:e pris PELA Hexagon LED-takbelysning 
Ger ett dramatiskt ljus till ditt garage, framhäver linjer och konturer. Bra vid t ex polering. På bilden monterad på egenbyggd träram. Värde 5 995 kr. 

4-10:e pris PELA Starthjälp med multifunktion 
Multifunktions-starthjälp för bil och andra fordon som hjälper till att starta motorn när den strejkar p.g.a. för låg spänning i batteriet. Värde 1 295 kronor. 

Senast den 5 februari 2024 vill vi ha ditt svar.
Vinnarna presenteras på www.klassiker.nu samt i Klassiker 3/2024.
Ev. vinstskatt betalas av vinnaren.

Rösta här!

Ämnen i artikeln

Missa inget från Klassiker

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.