Nästa artikel
Peugeot 504 GL Diesel: Blir den Årets Klassiker?
Årets Klassiker

Peugeot 504 GL Diesel: Blir den Årets Klassiker?

Publicerad 2024-01-22 06:30
Det är dags att rösta fram Årets Klassiker. Kandidat nummer tio är en Peugeot 504 GL Diesel 1976.

De snygga formerna stod Pininfarina för – som på så många Peugeotmodeller. Men det som 504 verkligen blivit känt för är ett i det närmaste outtömligt bruksvärde. Det gäller inte minst dieselmodellerna. Det är därför som K-G Staafs exemplar är så speciellt. Mätaren står på ynka 7 500 mil och Karl-Göran är övertygad om att det stämmer. Inredningen är i ett exceptionellt fint skick, vilket tyder på att bilen också förvarats väl genom åren. När K-G Staaf tog över bilen hade den stått i många år och eftersom en skärm hade en kulörskillnad efter en skada så lät han lackera om hela bilen för att den verkligen skulle bli så fin som den förtjänade.

Juryns motivering: En bil som borde ha använts tills den inte fanns mer, istället har den haft, och har, ägare som vårdat den extremt väl.

Läs hela reportaget här.

Ägare: Karl-Göran Staaf

Nu är det upp till dig som läsare – vilken av våra tio kandidater ska bli Årets Klassiker 2023? Alla som röstar har chans att vinna priser för totalt över 30 000 kronor från Verktygsboden!

Rösta här!

1:a pris PELA Verktygsvagn med 13 lådor och topplåda
Stabil verktygsvagn med avlyftbar topplåda med gasfjädrad lucka. Lådorna är kullagrade och klarar 33 kilos belastning. Värde 9 995 kronor.

2:a pris PELA Mekaniska hjuldollies med stativ
Fyra hjuldollies som klarar 680 kg styck. Aluminiumrullar som behåller formen och roterar mot däcket. Med mekanisk spärr. Värde 6 995 kronor.

3:e pris PELA Hexagon LED-takbelysning 
Ger ett dramatiskt ljus till ditt garage, framhäver linjer och konturer. Bra vid t ex polering. På bilden monterad på egenbyggd träram. Värde 5 995 kr. 

4-10:e pris PELA Starthjälp med multifunktion 
Multifunktions-starthjälp för bil och andra fordon som hjälper till att starta motorn när den strejkar p.g.a. för låg spänning i batteriet. Värde 1 295 kronor. 

Senast den 5 februari 2024 vill vi ha ditt svar.
Vinnarna presenteras på www.klassiker.nu samt i Klassiker 3/2024.
Ev. vinstskatt betalas av vinnaren.

Rösta här!

Ämnen i artikeln

Missa inget från Klassiker

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.