Nästa artikel
Renault 5 GTE: Blir den Årets Klassiker?
Årets Klassiker

Renault 5 GTE: Blir den Årets Klassiker?

Publicerad 2024-01-07 06:30
Det är dags att rösta fram Årets Klassiker. Kandidat nummer två är en Renault 5 GTE 1988.

Den nya generationen Renault 5 satte fart på försäljningen i Sverige. Tuffaste versionen här var välutrustade GTE med elhissar, fjärrstyrt centrallås och lätt­metallfälgar. Christoffer Elamsson växte upp med Renault 5 och när han ville skaffa en igen upptäckte han att modellen som en gång var så vanlig inte längre var det. Den här har Christoffer steg för steg förbättrat skicket på.

Juryns motivering: En av mycket få överlevare som inte helt busats i bitar och nu återställs detalj för detalj till originalskick.

Läs hela reportaget här.

Ägare: Christoffer Elamsson

Nu är det upp till dig som läsare – vilken av våra tio kandidater ska bli Årets Klassiker 2023? Alla som röstar har chans att vinna priser för totalt över 30 000 kronor från Verktygsboden!

Rösta här!

1:a pris PELA Verktygsvagn med 13 lådor och topplåda
Stabil verktygsvagn med avlyftbar topplåda med gasfjädrad lucka. Lådorna är kullagrade och klarar 33 kilos belastning. Värde 9 995 kronor.

2:a pris PELA Mekaniska hjuldollies med stativ
Fyra hjuldollies som klarar 680 kg styck. Aluminiumrullar som behåller formen och roterar mot däcket. Med mekanisk spärr. Värde 6 995 kronor.

3:e pris PELA Hexagon LED-takbelysning 
Ger ett dramatiskt ljus till ditt garage, framhäver linjer och konturer. Bra vid t ex polering. På bilden monterad på egenbyggd träram. Värde 5 995 kr. 

4-10:e pris PELA Starthjälp med multifunktion 
Multifunktions-starthjälp för bil och andra fordon som hjälper till att starta motorn när den strejkar p.g.a. för låg spänning i batteriet. Värde 1 295 kronor. 

Senast den 5 februari 2024 vill vi ha ditt svar.
Vinnarna presenteras på www.klassiker.nu samt i Klassiker 3/2024.
Ev. vinstskatt betalas av vinnaren.

Rösta här!

Ämnen i artikeln

Missa inget från Klassiker

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.