Nästa artikel
Volvo 740 GL: Blir den Årets Klassiker?
Årets Klassiker

Volvo 740 GL: Blir den Årets Klassiker?

Publicerad 2024-01-19 06:30
Det är dags att rösta fram Årets Klassiker. Kandidat nummer sju är en Volvo 740 GL 1988.

Kanske var 1980-talet biltillbehörens bästa decennium. Då fanns det både mängder med praktiska prylar och sånt som skulle göra bilen snyggare – stylingtrenden sköljde över Sverige. Viktor Järpemo har ända sedan han var tonåring haft ett stort intresse för Volvo 740 i allmänhet och biltillbehör till den i synnerhet. Till den här bilen har han monterat det mesta och de bästa tillbehören som han samlat på sig genom åren. Drygt 50 olika originaltillbehör från Volvo finns på bilen. I vårt reportage iscensatte vi hur fotografierna kunde se ut i Volvos tillbehörskataloger på 1980-talet med hjälp av Viktor Järpemos bil.

Juryns motivering: Trots att det finns drygt 50 original­tillbehör monterade på Volvon så är den ändå smakfull och snygg och inte minst en återskapad tidskapsel.

Läs hela reportaget i VolvoKlassiker 2023.

Ägare: Viktor Järpemo

Nu är det upp till dig som läsare – vilken av våra tio kandidater ska bli Årets Klassiker 2023? Alla som röstar har chans att vinna priser för totalt över 30 000 kronor från Verktygsboden!

Rösta här!

1:a pris PELA Verktygsvagn med 13 lådor och topplåda
Stabil verktygsvagn med avlyftbar topplåda med gasfjädrad lucka. Lådorna är kullagrade och klarar 33 kilos belastning. Värde 9 995 kronor.

2:a pris PELA Mekaniska hjuldollies med stativ
Fyra hjuldollies som klarar 680 kg styck. Aluminiumrullar som behåller formen och roterar mot däcket. Med mekanisk spärr. Värde 6 995 kronor.

3:e pris PELA Hexagon LED-takbelysning 
Ger ett dramatiskt ljus till ditt garage, framhäver linjer och konturer. Bra vid t ex polering. På bilden monterad på egenbyggd träram. Värde 5 995 kr. 

4-10:e pris PELA Starthjälp med multifunktion 
Multifunktions-starthjälp för bil och andra fordon som hjälper till att starta motorn när den strejkar p.g.a. för låg spänning i batteriet. Värde 1 295 kronor. 

Senast den 5 februari 2024 vill vi ha ditt svar.
Vinnarna presenteras på www.klassiker.nu samt i Klassiker 3/2024.
Ev. vinstskatt betalas av vinnaren.

Rösta här!

Ämnen i artikeln

Missa inget från Klassiker

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.