Bild
Nästa artikel

Amerikanska Alfas

Reklam

Alfa Romeo var i USA en exklusiv exotisk bil, här ett axplock ur annonsskörden over there för dessa.

Taggar: Bildspel, Hem

Kommentarer

#1
Henrik Frilund
2013-01-19 19:28

Lite alfa USA trivia. Alfetta hette just det bara upp till ca -76 för att sedan säljas som Sports Sedan och cupen hette Sprint Veloce.
Försäljningen av Alfa i USA skedde genom chryslers, mer eller mindre ointresserade, försäljningsnätverk genom ett avtal som hette ARDONA.
Genom chrysler kom också åsikten att "ingen i usa gillar nummerbeteckningar" så 75:an döptes till Milano istället. 164 fick dock heta 164 då den dock men QV:n kallas för S där.
Alfa gjorde även det samma som vissa brittiska firmor gjorde för att möta amerikanska krav på lampornas höjd fram och snurrade på torsionsstavarna fram ett snäpp så att bilarna fick ett lätt bakåtlutat utseende.

#2
Henrik Frilund
2013-01-19 19:42

Ett tillägg. På en av bilderna ser man annonsen för en Sprint Veloce Mille Miglia vilken var en av otaliga "specialversioner" av gtv/gtv6 som gjordes för att försöka få fart på försäljningen. Det fanns Mario Andretti editions, niki lauda, balocco, etc. Alla var i princip samma koncept med olika stripningar och spoilers som var den enda skillnaden gentemot en "vanilla".

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.