Bild
Nästa artikel

Prototyper som kunde blivit mer än så

Design

Lite mer av de där spännande bilarna vi aldrig fick se.

Taggar: Bildspel, Hem

Kommentarer

#1
Stefan Gustavsson
2013-04-11 16:54

Den där Jawan som ser ut som en BMW Isetta med utdragen svans, är ju bara för härlig!

#2
Oscar G
2013-04-11 21:35

Och den specialbyggda Jensen-mulan måste ha varit ett rysligt dyrt sätt att prova ut fyrhjulsdriften. Nog måtte det ha varit mer ekonomi att bygga in grejorna i en vanlig Morris Oxford, Austin Cambridge eller Rover Auntie?

#3
Mårten Carlsson
2013-04-11 22:06

det där är ingen jensen utan helt och hållt Fergusons egna bil, dom byggde ett par stycken bilar på den här tiden för detta. Jensen provade ut FF med fyrkrafs under skalet på en CV8

#4
Oscar G
2013-04-12 10:47

Fel av mig - Fergusonmula skulle det förstås varit.
Kvarstår min förvåning att man valde en så kostbar väg för utprovning.

Synd, för övrigt, att Jensen FF inte kvalificerar sig som "namnsdagsnamn". Interceptor i all ära, men det var FF som var den verkligt intressanta bilen. Fyrhjulsdrift 15 år innan Audi Quattro kom, låsningsfria bromsar innan någon annan (utom flyget) ens skissat på innovationen - den hade varit värd en egen dag!

En annan reflektion:
När man letar på nätet efter historiska bilar hamnar man som regel på brittiska Wikipedia, och blir matad med häpnadsväckande fylliga artiklar.
På svenska Wikipedia är utbudet desto magrare.

Klassikers namnsdagsartiklar, liksom fredagsnöten, skulle kunna vara grund för ett stort antal artiklar på sagda forum. Kunnandet finns ju, inte bara hos Klassikers redaktion utan hos ett stort antal förbluffande kunniga läsare.

Så: alla ni som sitter med sakkunskap och entusiasm om klassiska bilar i allmänhet och enskilda modeller i synnerhet:
Ta det som en utmaning!
Skriv artiklar till Wikipedia!

#5
Janne G
2013-04-13 10:10

Har letat som en galning på nätet efter info om Fergusons bilar. Känner mig rätt säker på att företaget tillverkade en hel del prototyper till fyrhjulsdrivna bilar, men jag har inte hittat nånting om det. Någon som sitter på lite intressanta fakta?

#6
Mårten Carlsson
2013-04-13 10:35

känner till den här som kallades R4, och två till, kanske det fanns fler? dessutom byggdes ett antal Ford Mustanger med fyrhjulsdrift av ferguson under det glada sextiotalet. Och ett par Ford Ford consuls som gick till Kenya som polisbilar.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.