Bild
Nästa artikel

Tyskar i västerled

Bildspel

Alla ville etablera sig på USA-marknaden, de tyska bilarna klarade sig i de flesta fall bra, några andra blev blott mer än kuriositeter.

Taggar: Bildspel, Hem

Kommentarer

#1
ole kelleby
2012-04-13 11:48

Ett underbart bildspel .tack till er som lagt ned allt arbete/ole

#3
Hasse B.
2012-05-26 23:02

Kul! Men glöm inte att även ett par av Detroit-jättarna provade att sälja sina egna tyskar med blandat resultat. Opels bilar såldes genom Buick´s återförsäljarnät och blev ett stående inslag i märkesfloran med Rekord (t o m B-serien (sen tog det visst stopp med den) och sedan Kadett B och C. Framåt 70-talets slut började det dock skymma för den importen och Buick-Opel satt då som fullständigt namn på en Opel Kadett C-serie coupé byggd i Japan hos Isuzu (som annars kallade den Gemini). Ford´s försök att sälja Taunus gick det sämre med, efter att ha försökt sälja 17M med dåliga siffror (P3-serien togs enbart in på särskild beställning via enskilda Ford-handlare) och 12/15M med lite bättre resultat inriktade man sig på engelska Fordar i stället och det gick betydligt bättre.

#4
Mårten Carlsson
2012-05-27 02:04

Buick-Oplar har vi uppmärksammat tidigare här:
http://www.klassiker.nu/bildspel/mer-oplar-fran-buick-2469
http://www.klassiker.nu/bildspel/europeer-i-vasterled-2579

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.