Bild
Nästa artikel
Blockharen ger svar

Blockharen ger svar

läsarfråga

Det kom ett brev till redaktionen, adresserat till Blockharen. En läsare ville ha råd om sitt första bilköp.

”Kära Blockharen,
Du verkar vara en stabil och balanserad kanin med superkoll på bilmarknaden. Jag har aldrig haft någon bil men nu har jag vunnit 30 000 kronor i en abborrmetartävling och tänkte slå till.
Jag är ute efter en snygg, snabb och praktisk bil med pålitlig mekanik och tillräckligt med plats för mig och mina två S:t Bernhardshundar. Vad skulle du rekommendera?
Bästa hälsningar
Remo Ladsaus


Blockharen är givetvis hedrad och kommer snabbt fram med tre tips från dagens annons-skörd.

Kära Remo,
Jag har tre mycket bra förslag – bilar som jag själv inte skulle tveka på om det inte vore för omständigheterna.

Du nämnde att du inte har haft någon bil tidigare och då skulle det kanske vara så dumt med en bil som är speciellt konstruerad för att utbilda förare? En före detta körskolebil från forna tyska demokratiska republiken DDR – komplett med utbildningsmaterial på den allra torraste tyska. Till och med skylten på taket och dubbelkommandoutrustningen finns kvar så att någon av dina hundar kan bromsa om de tycker att det går för fort. Jag pratar om en Trabant 601 S -89 med blott 4400 kopplingsslirande mil bakom sig. Efter att ha tagit körkort i en sådan kan man inte betrakta sig som annat är fullärd – växelföringen påminner om en Jack Vegas-maskin  där vinsterna kommer med viss frekvens men alltid är väldigt blygsamma. För 21 000 kronor är denna bil ett fynd.


Om du ändå inte känner dig helt övertygad har jag ett tips till, fortfarande inom din budget. Det enda du behöver pruta på är antalet hjul för den här har bara tre. En Reliant Rialto Van från 1998! Den uppfyller de allra flesta av dina krav och är dessutom registrerad som motorcykel vilket gör att du (än så länge) kan utnyttja många kollektivkörfält i din framfart. Ändå får du köra den på B-kort! Precis som Trabanten har den en kaross i ett alternativt material, här handlar det om glasfiber, och kommer från en biltillverkare som tyvärr inte längre finns ibland oss. Priset 29 000 kronor kan inte anses som annat än rimligt med tanke på att denna farkost inte heller rullat över 5 000 mil.

Skulle du inte komma fram på telefon till säljarna av de två ovannämnda fordonen – de borde vara gravt nedringda – har jag ett sista tips. Med träpanel och öppet karosseri är detta ett fynd för bara 5 000 kronor! I annonsen beskrivs den som en Volvo 240 och det är ju bra för delar till en sådan kan man ju hitta i närmsta skog.
 

Lycka till med bilköpet,
Hälsningar Blockharen

 

Taggar: Blockharen, Hem

Kommentarer

#1
Frej_L
2012-09-07 08:22

Bra råd från experten där:-)

#2
Juholt
2012-09-07 14:25

Rialton är ett sämre köp. Där får man klart färre hjul per krona!

#3
Trygghetsrådet
2012-09-07 14:40

http://www.youtube.com/watch?v=130OVZcMEcA

Trygghetsrådet rekomenderar Reliant

#4
Krister Petersen
2012-09-22 19:58

Tycker du ska slå till på en 1929 års Mercedes SSK

Knappt man kan tro att det är en replika...
http://mobil.blocket.se/haparanda/Mercedes_Benz_S_SSK_roadster_42836016.htm?ca=11&w=3

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.