Bild
Nästa artikel
Peugeot och Roland Garros

Peugeot och Roland Garros

BLOCKHAREN

Specialversioner, oavsett bilmodell, är alltid trevligt. Den som kan sitt Peugeot vet att välja en modell med tillägget Roland Garros. Som denna 106.

Sista bollen har just servats på årets Stockholm Open. Med tennis i bakhuvudet ger sig blockharen ut på Blocket och hittar en lågmilad Peugeot 106 Roland Garros. Kopplingen till tennis är följande:

Roland Garros var flygare. Han föddes på den franska ön Réunion 6 oktober 1888. När han fått luft under vingarna blev han förste man att flyga över Medelhavet, något som skedde 1913. Efter detta blev han stridspilot och deltog i första världskriget, där han blev nedskjuten och fängslad 1915.

Det stoppade inte Roland Garros. Flygaren flydde och började flyga igen. Men dagen före sin födelsedag 1918 blev han beskjuten igen. Denna gång störtade herr Garros och omkom.

I efterhand har en tennisanläggning i Paris uppkallat efter Roland Garros och på dess banor spelas franska öppna. 1984 bestämde sig Peugeot för att börja sponsra franska öppna. Detta samarbete fördjupades 1989 och detta firades med en specialmodell – Peugeot 205 Roland Garros.

Garros-bilar bär alltid mörkgrön metallic, har stolar i vitt delläder och är i övrigt väldigt välutrustade. Nu har blockharen alltså hittat en 106 med bara 7 050 mil på mätaren. Frukörd är den också. Klicka på länken till höger för att hitta annonsen.
 

Länk till annonsen
Taggar: Blockharen, Hem
Peugeot och Roland Garros

Kommentarer

#1
Tomas Åström
2010-10-28 09:53

Visst fanns också 306 i Roland Garrosutförande? Hur var det med de större modellerna?

På http://bilspanaren.blogspot.com står det om fler specialversioner av Peugeot!

#2
Tomas Åström
2010-10-28 09:54

...här är den exakta länken: http://bilspanaren.blogspot.com/2010/10/speciella-smafranskor.html

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.