Bild
Nästa artikel
Röd Rolls i Götet!

Röd Rolls i Götet!

BLOCKHAREN

Blockharen blir sugen på lyx av finaste sort. Vänsterstyrt skepp från Storbritannien är svårt att motstå.

Knallröd lackering är inte precis vad man förknippar med Storbritanniens stolthet Rolls-Royce men i Göteborg finns en sådan till salu och den har dessutom vit klädsel. Man kan undra om den som beställde bilen med denna kombination  – om den nu är original – gjorde det för att provocera märkets traditionalistiska beundrare.

Bilen är vänsterstyrd och man misstänker ett förflutet i Hollywood eller Las Vegas, platser där inga ögonbryn skulle lyftas för en röd RR. I Sverige har bilen funnits sedan 1986 och säljaren begär 89 000 kr – ett belopp som ligger inom det normala prisspannet för Silver Shadow som är den mest tillverkade av alla Rolls-Royce-modeller.

Det är nästan Volvopengar men reservdelspriserna ligger inte på Volvonivå. En f d Rolls-Royce-ägare berättar om sin förvåning när han öppnade en Rolls-Royce original reservdelskartong och fann instoppad i denna en vanlig Lucasförpackning. Delen var densamma som satt på hans Austin Allegro men RR tog fem gånger mer betalt. 

Taggar: Blockharen, Hem
Röd Rolls i Götet!

Kommentarer

#1
biltrafik.blogspot.com
2011-04-21 08:33

Lite Elton John över färgschemat!

#2
aor5000
2011-04-23 15:59

Om jag inte minns fel hade musikern Paul Jones en rosa Rolls Royce på 60-talet.

#3
Mr B
2011-04-24 12:12

Så unikt med en röd kan det nog inte vara då en röd cabbe var test bil på 80 talet å syntes i tidningar som tekninkens värld, automobil å ett par till.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.