Bild
Nästa artikel
Skåda en udda Skoda

Skåda en udda Skoda

Skonett?

Här är bilen som hotade att stjälpa hela östblocket! Och den svenska inblandningen är betydande om man får tro annonsören.

Ska man tro på honom över huvud taget? Annonsen har redan utlöst en mindre flodvåg av nätkommentarer om dess autencitet. Kommunistiskt hembygge är en av många kommentarer.

Det handlar om Skoda 1100 GT. Den med tusenkubikaren. Prototypen från Genève-salongen 1977. Vadå, inte minns? Kan en bil med ett ett sådant ansikte verkligen falla i glömska? Kanske hamnade 1100GT i slagskuggan bakom Porsche 928, Volvo 262C och AMC Pacer kombi som begick premiär på samma salong.

Den här gången blev den inte såld, säljaren ambitioner var lite over the top. Utöver de påstådda storpolitiska kopplingarna är den halsbrytande historien om Saab Sonett skäl att drämma till ett högre bud nästa gång den kommer ut i salusvängen.En bakhjulsdriven Saab liksom, med bakmotor, kan det bli mer udda?

Taggar: Blockharen, Hem, Skoda

Kommentarer

#1
Oscar G
2011-04-18 17:29

Oj... Detta får någon gärna reda ut mer. För bilen ser ju onekligen ut som en SAAB Sonett som någon plastat om nyllet på. Vill veta mer!

#2
Erlend Dammen
2011-04-18 22:21

http://en.wikipedia.org/wiki/Škoda_1100_GT

#3
Oscar G
2011-04-19 00:06

Tack, Erlend! Dimmorna skingrades och fram klarnade en VERKLIGT intressant historia! Rekommenderas till envar som bär på lite ungdomlig nyfikenhet.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.