Nästa artikel
Unik Ferrari-prototyp till salu!
BLOCKHAREN

Unik Ferrari-prototyp till salu!

Publicerad 12 januari 2011 (uppdaterad 24 oktober 2019)
Blockharen är kvar i Tyskland. Nu har han hittat en helt unik Ferrari. Snygg är den inte, men som sagt unik.

Måhända är denna bil lite för modern för Blockharens smak. Men det finns drag av Ferrari 348 i denna så kallade mula. Och den är tillräckligt gammal.

Du är alltså sugen på Ferrari men har inte hittat någon modell som faller dig i smaken? Då lär knappast den här behaga dina ögon heller, men den är helt klart speciell.

Denna mula, döpt till Muletto M3, är den enda kvarvarande och rullande testbädden för Enzo som kom 2002. Från sidan ser den ut som en 348 som placerats i sträckbänk. Bakpartiet har drag av en något överviktigt F355 medan fronten åter för tankarna till 348. Observera dock att motorhuven har ett stort nät i mitten, under vilket en rejäl kylare tagit plats.

Motorn är en första version av den V12 som sitter i Enzo. Faktum är att effekten är något högre i Muletto M3 som har 30 hästkrafter mer än Enzo. Alltså totalt respektabla 680 hk.

Passformen på karossen, samt designen på reglagen runt förarmiljön når inte upp till den standard som erbjuds på produktionsbilarna. Men det är sådant man får ha överseende med när det står PROTO ENZO på plakatet för biltyp och chassinumret kort och gott är M3.

Priset är okänt men ring och fråga om du har en kassa i klass med Sveriges stadsskuld. Länk till säljaren Modena Motorsport hittar du här till höger.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Klassiker

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.