Bild
Nästa artikel
Audi-andan slår till

Audi-andan slår till

Klassikerkampen

Klassikerkampens Audi-lag har fått oväntad hjälp från två Klassikerläsare. Nu har man både fälgar och babianarsel!

Lag General Knas skrek efter hjälp – och hjälp kom i form av fyra BBS-fälgar i lagom storlek samt en mycket otippad lysramp med tillhörande baklyktor – i nyskick. Är det läge att börja tala om en Audi-anda?
Fälgarna lämnades till Klassikers monter på Elmia under påskhelgen. Den vänliga donatorn heter Emil Nilsson och är för övrigt samme man vars fina bilder från Techno Classica kan ses här på Klassikers webb.
Det rör sig om BBS-fälgar. De fanns att köpa genom VAG och får således ses som korrekt DNA. Visserligen finns visst behov av bättring av den något mattade silvergrå färgen, men det borde väl inte vara några större problem?

Donator nummer två går under beteckningen Nils Classon och kom till samma monter med en lysramp, ett så kallat babianarsle, samt två matchande baklyktor. Komplett med originalkartonger och kvitto från 1985!


Lag General Knas är rörda till tårar och frågar sig själva huruvida vi är värdiga. Eller – är vår Audi Coupé GT värdig? Det är ju inte det bästa av guds barn vi talar om och NOS är bara NOS till den dag det monteras och brukas.
Vi ställer oss också frågande till vad som hände 1985 som fick någon att sprätta iväg den hiskeliga summan av 1 090 kronor plus moms på en lysramp och baklyktor? Och vad har hänt med den bil som det idag bara finns BBS-fälgar kvar av?

Text Jon Remmers
Foto Carl Legelius och Fredrik Nyblad

Kommentarer

#1
Nisse Classon
2012-04-13 10:47

Beställningsnumrena tillhör faktiskt inte dessa lamporna och ramp, utan svarta dylika från som jag tror "urquattron". Min tidigare kollega monterade den svarta aktern det första han gjorde när han köpte sin nya GT Coupé quattro.
Han ville kasta grejerna för några år sedan, men VAG-man som man är så kunde jag nu inte låta detta ske, utan jag tog hand om vårdnaden. Nu såg jag chansen att rensa i förrådet hemma. Roligt att ni blev glada!

#2
Stoffe S
2012-04-20 20:57

Storsint! Det är svårt att skiljas från reservdelar, även om man inte behöver dem. Det är mycket enklare att samla på sig (är det någon som har en Ford Cortina GT 66:a som passar min instrumentuppsättning...).

#3
KLASSIKER-spanare!
2012-05-18 16:38

PSSS.... Norremarks bil i växjö, Står en ur quattro innanför väggarna. Hinner KLASSIKER dit eller blir det en läsare som kränger den??? EFTERLYSNING!!! Finns det någon som äger en gul eller grön renault r4 som min far eller mor ägt en gång i tiden, vänligen kolla i eran biltidigare ägare. Jag heter Peter Jonasson och min far Hans Jonasson. Min mor hette LIllemor Hallberg//Jonasson. Bilarna rullade i Ankarsrum/Västervik. De Kanske är omlackade i annan färg nu men det skulle va kul om jag (sonen) kunde få återse någon av dem. Kanske jag kunde få dem om de exicterar och sammanföra dem . Vore kul!! Min mejl: Peterjon@hotmail.se

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.