Nästa artikel
Audi-andan slår till
Klassikerkampen

Audi-andan slår till

Publicerad 13 april 2012
Klassikerkampens Audi-lag har fått oväntad hjälp från två Klassikerläsare. Nu har man både fälgar och babianarsel!

Lag General Knas skrek efter hjälp – och hjälp kom i form av fyra BBS-fälgar i lagom storlek samt en mycket otippad lysramp med tillhörande baklyktor – i nyskick. Är det läge att börja tala om en Audi-anda?
Fälgarna lämnades till Klassikers monter på Elmia under påskhelgen. Den vänliga donatorn heter Emil Nilsson och är för övrigt samme man vars fina bilder från Techno Classica kan ses här på Klassikers webb.
Det rör sig om BBS-fälgar. De fanns att köpa genom VAG och får således ses som korrekt DNA. Visserligen finns visst behov av bättring av den något mattade silvergrå färgen, men det borde väl inte vara några större problem?

Donator nummer två går under beteckningen Nils Classon och kom till samma monter med en lysramp, ett så kallat babianarsle, samt två matchande baklyktor. Komplett med originalkartonger och kvitto från 1985!


Lag General Knas är rörda till tårar och frågar sig själva huruvida vi är värdiga. Eller – är vår Audi Coupé GT värdig? Det är ju inte det bästa av guds barn vi talar om och NOS är bara NOS till den dag det monteras och brukas.
Vi ställer oss också frågande till vad som hände 1985 som fick någon att sprätta iväg den hiskeliga summan av 1 090 kronor plus moms på en lysramp och baklyktor? Och vad har hänt med den bil som det idag bara finns BBS-fälgar kvar av?

Text Jon Remmers
Foto Carl Legelius och Fredrik Nyblad

Nils Classon heter en av våra välgörare – tack! Och tack till Emil Nilsson för fälgarna!

BBS 14-tumsfälgar blir helt rätt på Audi GT:n. Lite ny färg bara så blir de som nya!

En reflexramp i nyskick med texten Coupé tittar fram ur originalkartongen. Magi!

En helt ny baklampa – ser den dagens ljus för första gången sedan 1985?

Till och med originalkvittot på baklamporna och reflexrampen finns med i…

Ämnen i artikeln

Missa inget från Klassiker

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.