Bild
Nästa artikel
En GT till tack!

En GT till tack!

Klassikerkampen 2.0

Det är ingen illusion. Lag General har köpt sig ytterligare en Audi GT. En reservdelsbil, delar på rot.

Vi saxar fritt ur en annonstext för Audi 80:

”Audi-ägare är människor med krav på livet. Och med krav på sin bil. Därför har formgivarna ägnat stor omsorg åt komforten och interiören i nya Audi 80.
Färgskalorna i klädsel, mattor och paneler matchar varandra på ett nytt sätt. Utrustningen är i toppklass … Ja, hela bilen ger dig en ny upplevelse. Vi kallar det Audi-känslan”.


Det är ur detta litterära mästerverk som Lag General Knas hämtar sin inspiration. Det är här som färdriktningen pekas ut för oss lydiga bilister att så slaviskt som möjligt följa. Fullständigt orädda för framtiden. Med hakan och blicken riktad svagt snett uppåt. Mot solen. Som ett skivomslag från Kraftwerk. Vorsprung Durch Monotoni!
Dagen D närmar sig med stormsteg. Dagen då allt ska hända på en och samma gång. Lag General Knas Audi GT ska återföras till sitt forna jag. De Viagra-blå stolarna ska ersättas med musgrå dito. Dörrsidorna klädda i äkta ljusblått manchestertyg ska ersättas med korrekt kolstybbsfärgade. Vår bil längtar.
Nu är det inte helt enkelt att trolla fram en komplett inredning till Audi Coupé GT. Det är nu också så att vi behöver lite mer än bara en inredning. Vår arbetsorder är lika präktig som lång och innehåller svårlösta nötter som motorhuv utan gälar, montering av midjelister, front utan hönsnät och mycket – mycket mer.
Vad kan då tänkas vara klokare än att köpa en komplett bil med alla pryttlar vi behöver? I Dalarna hittade vi CAN 946, Björn Lisskars sedan lång tid avsomnade entusiastbilsprojekt. En guldgruva av delar som inhandlades till det löjligt låga priset av 1 500 kronor. Var vi fick pengarna ifrån? Fråga någon annan – Angela Merkel till exempel. Kan obemedlade Euro-länder så kan General Knas.
På plats i Klassiker-garaget utfördes ytterligare en konditionsanalys på temat Audi Coupé GT i ljusets hastighet. Spetsad med lika mycket självförtroende som den förra.Kjolpaket? Ja, den har ett sådant, och det är befriat från hönsnät, har korrekt svarta accenter plus dimljus.
Inredning? Finns också, och den är precis så dödligt trist som vi önskar oss. Förarstolen är småsliten, men det fixar vi hur lätt som helst.
Sidolister? Jepp, bara att klistra över på finbilen.
Tada! – Michelle Monotons onda syskon har gjort entré. Vi kallar den eller det för Michelle Monstruös.


Text Jon Remmers
Foto Carl Legelius, Jon Remmers

Kommentarer

#1
Kjell Svensson
2012-04-21 10:13

Hmmmm....känns som ni fuskar....

#2
Kjell Svensson
2012-04-21 10:16

Förresten skulle jag behöva en växelspaksdamask till min Audi 80 LS -78 som var med i förra numret av er fina tidning, er kanske passar eller om det finns någon annan där ute som har en?

Jag är nåbar på kjell.svensson@me.com

#3
Johan Edenholm
2012-04-21 23:38

Nice! Kan inte låta bli av att njuta av hur Ni sakta men säkert dras djupare ner i GT-träsket. Säger bara "Välkomna!!" :-)

#4
Fiimpen
2012-04-22 07:54

Svårt att se vilken bil som är reservdelsbil och vilken som inte är det. De ser i stort sett ut att vara likvärdiga.

#5
Peter Stråhlfors
2012-04-23 22:57

Top &trim shop i Helsingborg fixar inredningar och tyger...!

#6
Daniel V
2012-04-24 02:02

Bucklorna i listen ovanför framrutan, kan ni tacka mig för :)
Huven flög upp i cirka 110 när jag körde den där bilen för 12-13år sen,

Björn är min morbror nämligen

#7
Shakezula
2012-04-27 17:25

Har skaffat mig en Coupé GT för ett par veckor sedan nu, uppskattningsvis i samma skick som den stripade utan några större häftiga modifieringar. Jag skulle gärna kunna avlasta er av era sidolister, helt gratis!

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.