Nästa artikel
Årets klassiker-kandidat 3: BMW 2002
Årets klassiker

Årets klassiker-kandidat 3: BMW 2002

Publicerad 28 december 2012 (uppdaterad 17 december 2013)
Det är dags att rösta fram Årets Klassiker! Vi presenterar de tolv kandidaterna i vår fina väggkalender som följer med nummer 1/2013 – och här på webben!

Det går fortare att räkna upp vad som inte är bytt i plåtväg på Kristian Fallemarks BMW 2002 Tii – än vad som är bytt: Plåten bakom baksätet, torpedväggen, kardantunneln, innertrösklarna och innerskärmarna! Kristians renoveringsarbete som inleddes 2007 är en uppvisning i målmedvetenhet, skicklighet och tålamod.

I Klassiker 1/2012 berättar Jon Remmers om renoveringen: ”Kristian har åstadkommit något som få renoverare riktigt lyckas med: Känslan av att bilen inte är renoverad, utan snarare nyss trillat ut ur försäljningsprospektets mittuppslag. Känslan av tysk precisionsapparatur är överväldigande. Mekanismerna har återfått sina Leicaklick. Spakar och vred rör sig mellan tydliga gränslägen och med tyskt välavvägt motstånd.”

LÄS HELA ARTIKELN I PDF-FORM GENOM ATT KLICKA PÅ LÄNKEN TILL HÖGER!

Hur röstningen går till kan du läsa i Klassiker 1/2013. Alla som är med och röstar har chans att vinna en svets eller något annat fint pris från Klassiker! Senast den 2/2 2013 vill vi ha din röst!

Relaterade dokument

BMW 2002 Tii 1975.

Ägare: Kristian Fallemark

Ämnen i artikeln

Missa inget från Klassiker

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.